Navijači Liverpoola bijesni, čeka se reakcija Kloppa - Arteta na urnebesan način provocirao Nijemca

Nakon pobjede Arsenala

Navijači Liverpoola bijesni, čeka se reakcija Kloppa - Arteta na urnebesan način provocirao Nijemca

Esmer Oštraković

Arsenal je u okviru 23. kola Premiershipa na svom Emiratesu ostvario pobjedu u derbiju protiv Liverpoola. Topnici su bili dosta bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili sa 3:1.

Bila je ovo "must win" utakmica za Topnike, a upravo tako su izgledali i na terenu i na kraju su smanjili prednost Liverpoola na dva boda.

Nevjerovatno je bilo slavlje svih na stadionu uključujući i Mikela Artetu nakon trećeg gola njegovo tima.

Ipak, Arteta je na poseban način odlučio da proslavi pobjedu njegovog tima protiv Liverpoola. Uradio je to u stilu Kloppa.

Arteta je otišao pred navijače Arsenala i uradio poznato slavlje Jurgena Kloppa, a mnogi su mu to zamjerili.

Oglasi

Smatraju mnogi, posebno oni koji su bliski Liverpoolu da je Arteta na ovaj način provocirao Kloppa. Sigurno je jedno od pitanja koje će dobiti Arteta na press konfereciji biti vezano za njegovo slavlje.

Dvije velike greške vodile do golova, Topnici zasluženo slavili

Arsenal je bio bolji u prvih 45 minuta, Redsi bez pravih prilika, ali svejedno smo vidjeli dva pogotka, po jedan na obje strane. Saka je u 14. minuti postigao vodeći gol za Arsenal, ali je u 45+ Gabriel autogolom donio Redsima izjdnačenje.

Saliba je loše gradio loptu, a na kraju Gabriel zatresao vlastitu mrežu. Sve i da nije pao gol, vjerovatno bi Redsi dobili penal zbog prekršaja nad Luisom Diazom.

U nastavku Liverpool je bio konkretniji nego u prvom dijelu, ali je Arsenal ni iz čega došao do prednosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 67. minuti Gabrielu Martinelliju nije bilo teško zatresti praznu mrežu, a svemu je prethodila velika greška Virgila van Dijka i golmana Alissona Beckera.

U nadoknadi je Trossard matirao Alissona za konačnih 3:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
U FUDBALU su MJERILO TROFEJI..po tome NIT SE AR567AL moze porediti sa LIVERPOOLOM, niti 56TETA moze u istu recenicu sa KLOPPOM..s toga, 56TETA samo TRENUTNO uziva, a na kraju sezone POGNUTE GLAVE, kao i klub koji vodi,koji JESTE BOGAT, ali NIJE VELIKAN..
0 1
Mel_Glupson
Sto nije mu prno u ona usta nacisticka sa fejk zubima .. hehehe nek se ne zaboravi da je rekao da ko se ne vakciniše da ne dolazi na stadion..nazi smrdljivi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi