Brutalna krađa Arsenala je posljednje što je Lee Mason uradio u sudijskoj karijeri
Kontrovernom sudiji greška protiv Arsenala nije prva koju je napravio i mnogi traže otkaz za ovog 51-godišnjaka (Foto: EPA)

Traži se otkaz

Brutalna krađa Arsenala je posljednje što je Lee Mason uradio u sudijskoj karijeri

M. Šljivak

Sudija Lee Mason brutalno je pokrao londonski Arsenal u utakmici protiv Brentforda. Ovaj 51-godišnjak iz Boltona 'zaboravio' je nacrtati ofsajd liniju kod gola Brentforda za 1:1 i direktno je utjecao na rezultat ovog meča.

Lee Mason čovjek je koji nema šta tražiti u Premier ligi. Skandal kojeg je izazvao u utakmici Arsenala i Brentforda je neoprostiv jer je direktno oštetio Topnike za dva boda.

Mason je propustio javiti glavnom sudiji Peteru Banekesu da je Christian Norgaard u akciji kod gola Ivana Toneyja bio u ofsajdu. Zaboravio je povući linije ofsajda u VAR sobi i javio je Banekesu da je sve čisto kod gola.

Za bivšeg sudiju Keitha Hacketta nema dileme. Lee Mason nakon ovog ne bi više smio imati bilo kakvu ulogu u Premiershipu jer je napravio skandalozan propust.

"Howard Webb je sada na čelu Udruženja sudija i prva stvar koju hitno mora uraditi je uručiti otkaz Leeju Masonu", govori Hackett i nastavlja:

"Ovog vikenda Mason je iznevjerio još jednog kolegu na terenu tako što je priznao neregularan pogodak. Ovakve odluke bi VAR trebao ispravljati".

Oglasi

Nije ovo prvi put da je Mason uspio upropastiti jednu utakmicu iz VAR sobe. Prije dvije godine je u utakmici West Hama i Southamptona poništio dva čista crvena kartona.

Također, ranije ove sezone poništio je čist pogodak Newcastleu protiv Crystal Palacea i očigledno je da ovaj sudija nema šta tražiti u engleskom Premiershipu.

Howard Webb je ove sedmice govorio o sudijskim odlukama. Pozvao je na strpljenje i razumijevanje za sudije.

"Otvoren sam i transparentan te pokušavam spustiti zavjesu na priče o odlukama. Mnogi se ljudi ne slažu s odlukama, ali uz pomoć naših kolega iz TV kuća pokušavamo doći do toga da bolje razumiju odluke koje se donose i da ih lakše prihvate", rekao je Webb.

Oglasi

Ipak, za Masona nikakvog više opravdanja nema. Čovjek iz sedmice u sedmicu uništava engleski fudbal i ovakvi previdi su mu postali svakodnevnica.

Chris Foy: "Uzrok je ljudski faktor"

Chris Foy iz Udruženja engleskih sudija (PGMOL) objašnjava šta se dešavalo i žali što je došlo do greške kojoj je uzrok ljudski faktor.

"VAR je provjeravao je li bilo ofsajda u začetku akcije i je li Ethan Pinnock blokirao Gabriela. Gledali su je li bilo prekršaja i odlučili da nije, pa na kraju i nije bilo reakcije".

"U izgradnji akcije kod gola, Christian Norgaard koji je bio asistent, nalazio se u ofsajd poziciji. Istina je da u VAR sobi nisu crtali linije. To se računa kao greška ljudskog faktora. Da su crtali linije gol bi bio poništen", rekao je Foy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Skandal je viđen i na utakmici Crystal Palacea i Brightona kada je poništen čist pogodak gostiju jer su sudije zadužene za video tehnologiju povukle linije prema pogrešnom fudbaleru Palacea i označen je ofsajd Pervisu Estupinianu te je Brighton ostao bez gola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fejker
Ne razumijem likove koji reaguju na njegove komentare, to se samo preskoci, kako mozete sa psihicki bolesnim raspravljat, komunicirat …?
4 0
MaDaj
Možete pogledati moje komentare i viditi da nikad riječ protiv arsenala nisam rekao, ne navijam za njih ali su mi totalno simpa.. ali mogu reci da CIST penal u 95-96tom minutu protiv njih nije sviran, kad se onaj debil baca da blokira ubačaj i udara ga lopta u lakat,
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi