Kloppov veliki promašaj: Odigrao trinaest minuta ove sezone i doživio tešku povredu

Još jedan u nizu loših pojačanja

Kloppov veliki promašaj: Odigrao trinaest minuta ove sezone i doživio tešku povredu

Esmer Oštraković

Liverpool je od dolaska Jurgena Kloppa uradio neke nevjerovatne transfere, ali je bilo i onih koji su bili veoma loši i nepotrebni.

Griješio je Klopp, prije svega sa Minaminom, a i Darwin Nunez još uvijek ne pokazuje da je pojačanje vrijedno 100 miliona eura.

Jedan od nogometaša sa kojima je Klopp pogriješio je i Arthur Melo, ali srećom po trenera iz Njemačke, njega je doveo samo na posudbu.

Arthur je ljetos stigao na jednogodišnju posudbu iz Juventusa, a posudba je iznosila gotovo pet miliona eura.

Ipak, ovaj Brazilac je odigrao svega trinaest minuta ove sezone, a nakon svega doživio je povredu, te je pitanje kada će ponovo na teren.

"Povreda je jako ozbiljna. Ne znam kada će se vratiti, ali biti će dugo van terena. Tek kada se vrati razmišljat ćemo o njemu", rekao je Klopp.

Postoji mogućnost da Liverpool već u januaru prekine njegovu posudbu, te da ga vrati u Juventus, ali tu odluku će donijeti Klopp.

"Nijedna me prepreka neće spriječiti u napredovanju, jer imam velike ambicije. Bodrit ću saigrače iz Liverpoola i moju brazilsku reprezentaciju", oglasio se Arthur Melo nakon povrede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prisjetimo se, Juventus je Arthura platio čak 70 miliona eura, a doveli su ga iz Barcelone, te je na kraju bio veliki promašaj.

Za Brazil je odigrao 22 utakmice i uspio je postići jedan gol, a zbog povrede će propustiti Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

King_Kenny
...ovo je ono kad dovedes nekog cisto da zamazes oci navijacima da si doveo pojacanje,koje to u stvari i nije...ali za to su krive ove skrtice od vlasnika,a ne Klopp...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti