Klopp kao da već traži izgovore uoči utakmice s Manchester Cityjem

Danas se igra derbi

Klopp kao da već traži izgovore uoči utakmice s Manchester Cityjem

Eldar Ganibegović

U derbiju 11. kola Premiershipa danas se sastaju Liverpool i Manchester City.

Uoči velike utakmice, Manchester City je drugi u Premier ligi s 23 boda, jedan iza vodećeg Arsenala. Liverpool, koji ima jako loš početak sezone, zaostaje 13 bodova, nalazi se na 11. poziciji.

Menadžer Liverpoola je na press konferenciji priznao superiornost Manchester Cityja, za koji je rekao da ima "najbolju momčad na svijetu", kao rezultat ogromnog budžeta kojem se njegova momčad ne može približiti.

Istovremeno, Jurgen Klopp također je poslao "strijelu" Manchester Cityju, ali i PSG-u i Newcastleu, trima klubovima za koje je rekao da "mogu raditi šta žele" s financijske tačke gledišta, jer su u osnovi vođeni, od strane vrlo bogate države.

"Niko se ne može mjeriti s Manchester Cityjem. Ima najbolju momčad na svijetu i kupio je najboljeg napadača (Erling Haaland,op. a.) . Nije važno koliko košta, doveli su ga. Ne možemo to učiniti, to je nemoguće.

Postoje tri kluba u svjetskom fudbalu koji financijski mogu raditi šta god žele. To je legalno, ok, ali oni mogu raditi apsolutno sve što žele. Moramo se natjecati s njima. Takva je situacija, to za mene nije problem", rekao je Jurgen Klopp.

Mnogim navijačima Liverpoola ova se izjava nije svidjela i smatraju da Klopp već pokušava naći izgovore za novi kiks svoje ekipe.

Podsjetimo, Liverpool i Manchester City posljednji svoj meč igrali su 30. jula u finalu Community Shielda, a tada je Kloppov tim slavio s 3:1 na debiju Erlinga Halaanda za City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Redsi su protiv Građana slavili i u polufinalu FA Cupa 16. aprila s 2:3. Premier lige što se tiče, Liverpool je protiv Cityja posljednju pobjedu upisao još u novembru 2019. godine kada je na Anfieldu bilo 3:1.

Današnja utakmica igra se s početkom od 17:30 upravo na Anfieldu. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja mislim da su kladionice izbacile iz ponude okladu "ko daje prvi gol" iz utakmica Liverpoola,ljudi jednom u sezoni prvi poveli...strasno...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi