Barcelona želi da dovede tinejdžera koji večeras igra protiv njih u Ligi prvaka

Arthur Vermeeren na cijeni

Barcelona želi da dovede tinejdžera koji večeras igra protiv njih u Ligi prvaka

E. Ganibegović

Iako je prijelazni rok tek završio, klubovi već razmišljaju o pojačanjima u narednom, a Barcelonina želja je tinejdžer koji će večeras igrati upravo protiv njih u Ligi prvaka.

Utakmicama Young Boys - RB Leipzig i AC Milan - Newcastle United počela je Liga prvaka, a od 21 sat večeras se igra još šest utakmica.

Među tim utakmicama igra se i meč Barcelona - Antwerp, a klub iz Belgije tako će debitovati u elitnom takmičenju.

Objavljene su i početne postave, a u početnoj postavi gostujuće ekipe nalazi se i 18-godišnji Arthur Vermeeren.

Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Kounde, Christensen, Balde, Gundogan, De Jong, Gavi, Raphinha, Lewandowski, Joao Felix.

Antwerp: Butez, Bataille, Alderweireld, Coulibaly, Wijndal, Keita, Vermeeren, Muja, Ekkelenkamp, Balikwisha, Janssen.

Oglasi

Kako javlja španski AS neposredno prije početka utakmice, skauti Barcelone će na ovoj utakmici pratiti pomenutog Varmeerena.

Početkom ove godine, tačnije 7. januara, David Fernandez, član skauting tima Barcelone, otišao je u Belgiju da gleda Vermeerena na utakmici Antwerp - Gent i bio je impresioniran učinkom 18-godišnjeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fudbaler još ima ugovor sa Antwerpom do ljeta 2026. godine, pa će čelnici Blaugrane morati da plate određeno obeštećenje za njega. 

Dijete je Mechelena, a u Antwerp je stigao u ljeto 2018. godine, da bi četiri godine kasnije počeo igrati za prvi tim gdje je na 43 nastupa postigao gol i dodao četiri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi