Fudbal je u provaliji! Urugvajski wonderkid odbio Barcelonu i PSG i otišao u Katar!

Nevjerovatna odluka 20-godišnjaka

Fudbal je u provaliji! Urugvajski wonderkid odbio Barcelonu i PSG i otišao u Katar!

Eldar Ganibegović

Hajde što velike zvijezde na zalasku karijere idu u egzotične zemlje kako bi dodatno popravile stanje na računu i obezbijedile još koje pokoljenje, ali brine praksa da te zemlje biraju i mladi igrači puni potencijala. Danas je za fudbal stigao još jedan udarac, jer je urugvajski veliki talenat otišao u Katar, uprkos ponudama iz velikih evropskih klubova.

Godinama unazad gledali smo kako velike zvijezde na zalasku karijere odlaze da igraju fudbal u Kinu, Katar ili SAD kako bi zaradile dodatni novac pred penziju, a sada je ubjedljivo najjača u tome Saudijska Arabija.

Cristiano Ronaldo je zimus započeo trend odlaska velikih zvijezda kolijevku islama, a za njim su ovog ljeta krenule zvijezde poput Neymara, Benzeme, Manea, Kantea, Fabinha, Hendersona i mnogih drugih.

Evropski fudbal je zbog arapskih miliona i milijardi izgubio mnogo, ali definitivno brine što odlazak u ovu zemlju i njoj slične biraju i mladi igrači puni potencijala.

Svojim transferom u Saudijsku Arabiju sve je zgrozio Gabri Veiga koji je tamo otišao iz Celte, uprkos tome što su za njega bili zainteresovani u prvom redu Real Madrid i Napoli.

Oglasi

Danas je stigao novi bolan udarac kako za evropske klubove, tako i za fudbal. Naime, 20-godišnji urugvajski wonderkid, Fabricio Diaz, pored interesa Barcelone i PSG-a izabrao je Katar.

Mladić rođen 2003. godine u Las Piedrasu potpisao je petogodišnji ugovor s katarskim timom Al-Gharafa, te pojačao konkurenciju na pozicijama stopera i defanzivnog veznog.

Diaz je dijete urugvajskog La Paza iz kojeg još 2016. godine odlazi u tamošnji Liverpool. U seniorskom fudbalu igrao je 16 puta i upisao jednu asistenciju.

Zanimljivo je da je kao kapiten U-20 reprezentacije Urugvaja igrao 27 puta, a, iako se radi o defanzivnom igraču, postigao je čak osam pogodaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Tako je. Furaj za parama, time je sebi zatvorio vrata modernog fudbala.
0 4
Ss.ba
To je isto kad bi napisali košarka je u provaliji. Samo zato sto Ameri nisu osvojili svjetsko prvenstvo. Mozda vecina amera tako i razmislja. Ili da ne piznajemo druge lige sem Engleske premier lige zato jer su oni prvi poceli igrat fudbal,i to je "kolijevka" fudbala. Danas svi igraju fudbal. A Bgmi su igrali i prije. Šta je jedan Osim radio u Japanu??? Vadio živce vama novinarima i kenjao vam se u fudbalski pravac da se lopta šuta svugdje u svijetu a ne samo u Europi.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi