Ni u onim najboljim danima Barce nije viđeno ovako nešto: Prvo Balde, pa Cancelo, a onda i Yamal

Ponižavanje protivnika

Ni u onim najboljim danima Barce nije viđeno ovako nešto: Prvo Balde, pa Cancelo, a onda i Yamal

Edmir Škorić

Barcelona je razbila Betis sa 5:0 u ligaškom meču u subotu navečer, a trener Xavi Hernandez bio je presretan i kasnije je kazao kako je "ovo upravo ono što želimo".

Posebno inspirisani bili su igrači koji su odigrali prve utakmice u dresu Barcelone pred njenim navijačima, Portugalci Joao Felix i Joao Cancelo.

Obojica su postigli po gol, a defanzivac koji je došao iz Manchester Cityja je u jednom trenutku kroz noge igrača Betisa probacio loptu i oduševio sve na Camp Nouu. Nedugo nakon toga, talentovani Lamine Yamal je učinio isto, a prethodno je Balde loptu probacio kroz noge Betisovog nogometaša.

"Tunel" tri puta uzastopno u jednoj akciji zaista je nešto što se nikada prije nije vidjelo niti na kultnom stadionu i u prime vremenu sa velikanima kao što su Ronaldinho, Messi, Iniesta i sam Xavi, koji je danas kao trener na klupi Katalonaca.

Trener Xavi je rekao da je ovo blizu Barce koju želi da vidi. Pogledajte akciju koja je postala hit na društvenim mrežama:

Oglasi

Pet pojedinačnih strijelaca za Barcelonu demonstrirali su koliko moćni mogu biti u napadu u sklopu nevjerovatne igre na domaćem terenu.

Xavi je upitan o njegovom viđenju njegova dva ljetna potpisa u ovoj utakmici sa Joao Felixom i Joao Canceloom koji su obojica postigli svoje prve golove za klub u ovoj utakmici.

„Ne mogu da pričam o Atletico Madridu i veoma poštujem Simeonea. Ali vidim i Felixa sretnog i zadovoljnog, i željnog da bude važan".

Uprkos Atleticovom stavu da Felixa neće prodati domaćem rivalu, prihvatili su pozajmicu u Kataloniju, nakon što su mu produžili ugovor u Madridu do 2029. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veoma sam sretan što ponovo igram kao starter. Imam jako dobre osjećaje, znao sam da će biti lako igrati sa ovim timom", poručio je Portugalac.

Barcelona je zasjela na prvo mjesto na tabeli sa 13 bodova i ostat će tu ukoliko Real Madrid ne upiše danas pobjedu u svom meču protiv Real Sociedada. Kataloncima sada slijedi prvi meč u Ligi prvaka protiv belgijskog Antwerpa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE