Artur Boruc potpisao novi ugovor sa Bournemouthom, ali to nije najgora vijest za Begovića
Boruc je ove sezone nastupio u 12 utakmica

Bh. golman je na izlaznim vratima engleskog kluba

Artur Boruc potpisao novi ugovor sa Bournemouthom, ali to nije najgora vijest za Begovića

S. Pašalić

Golman Bournemoutha Artur Boruc je produžio ugovor za još jednu godinu sa ovim klubom.

39-godišnji Poljak je na početku ove sezone bio zamjena za Asmira Begovića koji je bio prvi izbor trenera Eddieja Howea.

Međutim, bh. golman je sredinom sezone završio na klupi zbog loše forme i nakon toga je branio još samo u dvije utakmice do kraja sezone.

Boruc je nakon toga branio u 12 utakmica, a priliku je dobio i treći golman Mark Travers koji je branio u dvije utakmice.

Bournemouth je novim potezom pokazao da računa na Boruca i naredne sezone, a osim toga ovaj klub je u potrazi za još jednim golmanom.

Golman Fiorentine koji je bio ove sezone na posudbi u Empoliju, Bartlomiej Dragowski je meta Bournemoutha, a Southampton je također u utrci za Poljaka.

On se našao u centru pažnje nakon što je ove sezone u utakmici protiv Atalante imao 17 odbrana, a tim iz Bergama je tada imao 47 udaraca na gol, ali nije uspio savladati 21-godišnjeg golmana.

Navodno je Southampton ponudio 10 miliona eura plus bonuse za Dragowskog, a Bournemouth je odgovorio sa ponudom od 11 miliona plus 4 miliona u bonusima koji ovise o uspješnosti ovog golmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi