Ronaldinho u ugovoru imao klauzulu na koju bi samo luđaci pristali: "Naštetio je samo sebi..."

Pristali na sve samo da ga dovedu

Ronaldinho u ugovoru imao klauzulu na koju bi samo luđaci pristali: "Naštetio je samo sebi..."

Endin Čaušević

Ronaldinho je za mnoge generacije jedan od najdražih fudbalera kojeg su imali priliku gledati.

Legendarni Brazilac je uživao u svakoj minuti koju je proveo na terenu, a njegov osmijeh postao je zaštitni znak. Ronaldinho je najbolje dane karijere proveo u Barceloni s kojom je osvojio skoro sve što je mogao.

U Barceloni je jednostavno bio nezaustavljiv, a 2005. godine zasluženo je proglašen za najboljeg igrača svijeta. Mnogi i danas za njega kažu da je posljednji fudbalski čarobnjak i potezi koje je on izvodio na utakmicama su bili zaista magija.

Međutim, nakon što je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka 2006. godine izgledalo je kao da se zasitio svega. Već tada je i s Brazilom bio prvak svijeta i osvojio je kao igrač skoro sve što je mogao.

Nakon toga krenuli su problemi u Barci s noćnim izlascima, a dešavalo se čak da Ronaldinho pijan dođe na trening. Pep Guardiola ga je otpisao dok je došao na klupu Barce i klub ga je prodao.

Ronaldinho se nakon toga skrasio u Milanu gdje je proveo nekoliko sezona, ali način života se nije promijenio. I legendarni Paolo Maldini je jednom prilikom rekao da je Ronaldinho često bio u provodu bez obzira da li je Milanu išlo dobro ili loše.

Oglasi

"Ako pobijedimo, izgubimo ili on odigra dobro ili loše svejedno mu nije bilo bitno. Svaki put bi našao razlog da ide u noćni provod i ostaje do ranih jutarnjih sati. Zaista smo ga voljeli u Milanu, ali on je takvim ponašanjem naštetio samo sebi i svojoj karijeri", rekao je Maldini prije nekoliko godina.

Viajes de Vandria: Ronaldinho!!!!!!!

Ronaldinho je napustio Milan nakon tri sezone i odlučio je da se vrati u Brazil što je tada bilo veliko iznenađenje. Mislili su da se vraća u Gremio, ali je on sve šokirao kada je potpisao za Flamengo.

U Flamengu je igrao nešto više od godinu dana, a način života se nije mijenjao. No, sada je jasno i zašto je izabrao baš taj klub. Naime, Ronaldinho je tada u ugovoru imao klauzulu koja je bila vezana za noćne izlaske.

Flamengo je pristao da u ugovor stavi klauzulu prema kojoj se Ronaldinhu dozvoljava da ide u noćni provod i ostaje do ranih jutarnjih sati, a to je mogao raditi najmanje dva puta sedmično.

Jail, car crash and bankruptcy: Ronaldinho's rollercoaster life after  football - Daily Star

Nakon epizode u Flamengu igrao je za Atletico Mineiro dvije sezone i vratio se tada u sjajnu formu. Ovom klubu donio je trofej Copa Libertatores koji je jedini falio i u njegovoj vitrini. Kada je to ostvario bilo je jasno da je kraj veoma blizu.

Ronaldinho je imao nakon Atletico Mineira još dvije kratke epizode u meksičkom Quertararu i Fluminenseu, a kraj karijere zvanično je saopštio u januaru 2018. godine.

Top Komentari

Ibro
Kakva snaga ,brzina,driblinzi i lakoća vladanje loptom . Ni Ronaldo ni Messi mu nisu ni blizu. Imo je sut i lijevom i desnom a pogotovo preciznost glavom
8 1
user1647539682
Jedino zamjerka sto je bio malo vrljav kod ociji jer obicno je gledao lijevo a davo loptu desno i obrnuto??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi