As Lazija poslao poruku navijačima pred okršaj sa BiH

Crnogorcima treba podrška

As Lazija poslao poruku navijačima pred okršaj sa BiH

Edmir Škorić

U subotu od 20:45 sati na stadionu u Podgorici meč trećeg kola Lige nacija odigraće Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Crnogorci su u prva dva kola ostvarili učinak od jedne pobjede i poraza, dok su Zmajevi vodeći na tabeli nakon boda u gostima kod Finske i domaće pobjede nad Rumunijom.

Sada nas očekuje jedan zanimljiv duel u Podgorici, a noogmetaš domaćih Adam Marušić pozvao je navijače da napune stadion pod Goricom i da podrže svoju reprezentaciju.

“Nadam se da će ih doći više nego što ih je bilo na prvoj utakmici protiv Rumunije”, kazao je nogometaš Lazija.

“Prije meča sa Rumunijom u martu smo odigrali jako korektno protiv Grčke, pobijedili smo (1:0) i iskreno očekivao sam više publike na startu ovog takmičenja. Zašto je to tako? Možda mi igrači moramo da ostvarimo još veće rezultate, da navijače pozovemo našim igrama. U svakom slučaju, nema ništa ljepše igrati na punom stadionu, to je dodatni motiv da se pruži maksimum”, kazao je Marušić.

“Čeka nas teška utakmica. Znamo se, igrali smo dva puta. Imaju kvalitetne igrače, ali mislim da smo spremni da damo odgovor i da pobijedimo. Na kraju, igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, normalno je da očekujemo tri boda”, istakao je Marušić.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jedan od motiva u Ligi nacija svakako je i mogućnost da se kroz ovo takmičenje izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

“To je dodatni motiv za nas da igramo što je najbolje moguće. Želimo na veliko takmičenje, nadam se da smo blizu. Imamo dosta mladih igrača, ako budu radili i trenirali vrijedno, mislim da imaju budućnost i da mogu da budu jako važni za nacionalni tim. Ova ekipa ima perspektivu, mislim da nismo daleko od tog cilja”, naglasio je Marušić.

Top Komentari

HarisADP
Idemooooo Sokolovi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi