Crnogorac iz Lazija sve bliže transferu snova?
Foto: EPA

Napušta Italiju

Crnogorac iz Lazija sve bliže transferu snova?

Reprezentativac Crne Gore Adam Marušić mogao bi napraviti transfer karijere na kraju sezone.

Od 2017. godine Marušić je pod ugovorom s Lazijom, a partije koje pruža u Seriji A, kako stvari stoje, nisu promakle ni mnogo većim klubovima i izvjesno je da bi mogao promijeniti sredinu.

Prema posljednjim informacijama iz Italije i Francuske, za njegove usluge je posebno 'zagrijan' Paris Saint-Germain čiji su čelnici na ime obeštećenja spremni platiti između 15 i 20 miliona eura.

"Thomasu Meunieru na kraju sezone ističe ugovor sa Paris Saint-Germainom i sigurno je da neće ostati u klubu, a na Parku prinčeva uvjereni su da bi upravo Marušić bio prava zamjena", piše se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Skauti prvaka Francuske u proteklom periodu su u nekoliko navrata dolazili u Rim kako bi gledali Marušića i bili su, očito, više nego zadovoljni onim što su vidjeli.

Marušić je ranije kroz karijeru igrao za Oostende, Kortrijk i Voždovac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi