Mourinho izabrao kapitena svoje Rome

Pišu italijanski mediji

Mourinho izabrao kapitena svoje Rome

Admin Čaušević

Roma je do sada odigrala nekoliko prijateljskih mečeva te Jose Mourinho uveliko uigrava ekipu za novu sezonu. 

Mnoge je sa dosta ineteresovanja zanimalo ko će biti novi kapiten rimskog tima nakon što je karizmatični portugalski stručnjak sjeo na klupu.

Prema pisanju italijanskih medija Mourinho je odlučio da kapiten ekipe bude Lorenzo Pellegrini, a njegov zamjenik će biti Bryan Cristante.

Ovo znači da se status Edina Džeki na hijerarhijskoj listi nije promijenio pa će se popularni Dijamant još uvijek ne nalazi među prvim kandidatima za kapitensku traku.

Međutim, iako nije kapiten Džeku saigrači u Romi još uvijek smatraju pravim liderom kako u svlačionici tako i na terenu. Potvrđuju to i riječi Henrikha Mkhitaryana.

Mkhitaryan je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao da je stvarno bilo ružno uraditi nešto tako Džeki poput oduzimanja trake uz poruku da ga i dalje smatra svojim kapitenom.

Oglasi

"Bila je to ružna priča za sve, niko nije želio da dođe do razlaza na taj način. Pozitivna stvar je da sada treniramo i igramo kako bismo pomogli ekipi", rekao je Armenac.

"Pronašli smo dogovor, završili smo prošlu sezonu, Edin nam je pomogao kao i uvijek. Čak i bez trake Edin je kapiten zbog svog iskustva, karizme, znamo koliko je važan, svi ga vole."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Traka je nebitna i sa 35 godina on je naš najbolji strijelac", poručio je Mkhitaryan čiji se odlazak također spominjao poslije dolaska Mourinha, ali to za sada nije slučaj.

Inače, Roma je danas pobijedila Belenseses sa 3:1, a jedan od strijelaca je bio i Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Mourinho je novi trener rome.
2 1
zajid08
Fino prica ovaj mikitarijan....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi