Roma na transfer listu stavila čak 23 igrača

Mnogi su otpisani

Roma na transfer listu stavila čak 23 igrača

Edmir Škorić
Teme:

Rimski klub namjerava da se riješi čak 23 igrača, kako bi na taj način uštedio 36,7 miliona eura.

Sportski direktor Rome Tiago Pinto užurbano radi ovog ljeta i ima pune ruke posla. Radi na sastavu Josea Mourinha, odnosno na pojačanjima koje zahtijeva njegov sunarodnjak, ali isto tako mora da pronađe način da se riješi 23 igrača na koje na Olimpicu više ne računaju.

Mnogi od njih treniraju odvojeno, drugi nisu još prijavljeni nakon napuštanja mladog tima Rome koji se takmiči u Primaveri. 

Igrači s najvećim bruto platama koji čekaju mogućnost prelaska u druge klubove su Javier Pastore, Steven Nzonzi, Florenzi, Federico Fazio, Pedro Rodriguez, Davide Santon, Robin Olsen, Ante Ćorić i William Bianda.

Tih devet igrača koštalo je Romu 36,7 miliona eura u sezoni i nalaze se na popisu igrača kojih se na Olimpicu pokušavaju riješiti.

Najkomplikovaniji je slučaj Florenzija, koji nije otputovao u Portugal sa ostatkom tima. Ostao je u Rimu i jučer je počeo trenirati u Trigoriji. Reprezentativac Italije ne želi biti drugi izbor naredne sezone iza Ricka Karsdorpa, a Roma pokušava da ga se riješi. Problem je u tome što nijedan klub do sada nije pokazao interes za ovog igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na popisu se nalazi mnoštvo mladih koji bi mogli otići ovog ljeta, a Tiago Pinto zasigurno čeka veliki posao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

thekupus
a i almir feratovic, tek sto je stigao u romu vec na izlaznim vratima
3 1
Zgembic
Ovaj Murinjo ko Sabrina. Rasprodaj sve i onda se hvataj za glavu kad nizbrdo krene a fali igraca.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi