AS: Transfer Jamesa Rodrigueza je 80 posto kompletiran!

Kolumbijac odlazi iz Reala

AS: Transfer Jamesa Rodrigueza je 80 posto kompletiran!

Ako je vjerovati onome što piše španski list AS, onda će transfer Kolumbijca Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida konačno biti kompletiran i prestat ćemo slušati silne špekulacije o njegovoj budućnosti.

James se u proteklih nekoliko mjeseci povezivao sa gotovo svakim evropskim klubom za kojeg se pretpostavljalo da ima novca da ga plati.

U posljednje vrijeme knjiga je spala samo na jedno ime - Atletico Madrid. Jorgandžije su navodno uveliko u pregovorima sa gradskim rivalom oko ovog transfera i stvar je 80 posto završena, prenosi pomenuti izvor.

Ostalo je još da se završe neke manje krupne stvari između dva kluba, a vjeruje se kako će igrač i Atletico Madrid vrlo brzo pronaći zajednički jezik jer je Kolumbijac već odavno zainteresovan za prelazak u taj klub.

Inače, James je u protekle dvije sezone bio član Bayerna, ali njemački gigant nije odlučio da otkupi njegov ugovor od Reala. Vratio se u Madrid u ljeto 2019. godine, ali ni ove godine za njega nema mjesta u timu. Upisao je do sada samo sedam utakmica u La Ligi i pri tome ostvario učinak od jednog gola i jedne asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se pominjalo kako se za njegove usluge interesuju Everton, PSG, Arsenal i još neki klubovi, ali čini se kako se naredna destinacija ovog 28-godišnjaka već zna.

Svemu dodajmo i to da je nezvanična cijena koju će platiti Atletico 25 miliona eura. Iznos je nešto niži jer je Kolumbijac u posljednjoj godini ugovora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi