Asensio potpisao, otkupna klauzula obara s nogu
Foto: EPA

Novi ugovor s Realom

Asensio potpisao, otkupna klauzula obara s nogu

M. Šljivak

Marco Asensio potpisao je produženje saradnje s madridskim Realom.

Kraljevi su danas saopštilikako je Asensio produžio ugovor s klubom do 2023. godine i na Santiago Bernabeu će ostati još šest godina.

Otkupna klauzula je zaista nevjerovatna. Ona iznosi čak 700 miliona eura i ovim su se u Madridu željeli osigurati od eventualnih ludih cifri koje su pojedini timovi spremni ponuditi za pojedine igrače.

Činjenica da je Asensio jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta, sigurno bi se i on jako brzo našao na meti nekog od novopečenih bogataša i sa klauzulom od 700 miliona eura, Real će spriječiti njegov odlazak..

Asensio je član Reala postao 2015. godine. Stigao je iz Mallorce za 3,5 miliona eura, a zatim je prosljeđen u Espanyol, gdje je igrao fantastično.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vraćen je u redove Reala gdje se pokazao kao jako bitan faktor u igri i postao je neizostavan član kraljevskog kluba.

On je sedmi igrač Reala koji je produžio ugovor u proteklih 14 dana.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi