Mnogi ga vidjeli u penziji, a neuništivi Ashley Young potpisao ugovor i ostaje u Premier ligi!

Ide u Everton

Mnogi ga vidjeli u penziji, a neuništivi Ashley Young potpisao ugovor i ostaje u Premier ligi! · Zvanično

E. Ganibegović

Legendarni engleski bek Ashley Young nije produžio ugovor s Aston Villom i mnogi su ga vidjeli u penziji, no on je danas ozvaničio novi transfer i ostat će u najjačoj ligi svijeta u 39. godini. 

Ashley Young će ipak nastaviti karijeru. Iako se pričalo da bi mogao u penziju nakon okončanja minule sezone, od toga nema ništa.

Ovaj engleski bek je devetog jula proslavio 38. rođendan, što znači da će i u 39. godini života igrati najjaču ligu svijeta, engleski Premiership.

Naime, on je kao slobodan igrač napustio Aston Villu, a sada je potpisao ugovor s Evertonom koji se jedva spasio ispadanja u Championship.

Ugovor s timom s Goodison Parka potpisao je na jednu sezonu, odnosno do kraja juna 2024. godine i vidjet ćemo hoće li mu možda naredna sezona biti posljednja u karijeri. 

Oglasi

Ashley Young dijete je Watforda iz kojeg 2007. godine za 13,2 miliona eura odlazi u Aston Villu. 

Sportska javnost najviše ga pamti kao igrača Manchester Uniteda za koji je igrao od 2011. do 2020. godine, gdje je pružao i najbolje partije u karijeri.

Godinu i po nakon toga igrao je za Inter što mu je bio jedini inostrani angažman u karijeri, da bi se u ljeto 2021. godine vratio u Aston Villu za koju je nastupao do kraja prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sedam od osam trofeja u karijeri osvojio je s Unitedom: Premiership, Evropsku ligu, FA Cup, engleski Liga kup, dva Community Shielda i U-21 Premiership, dok je s Interom 2021. godine bio pvak Italije. 

Za reprezentaciju Engleske Young je upisao 39 nastupa i postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi