De Gea je prošlost na Old Traffordu - United poslao ponudu za sjajnog golmana
Fenomenalni golman Evertona karijeru bi mogao nastaviti na Old Traffordu (Foto: EPA)

Stiže Pickford

De Gea je prošlost na Old Traffordu - United poslao ponudu za sjajnog golmana

M. Šljivak

David de Gea (32) mogao bi nakon 12 godina napustiti Manchester United, a tim s Old Trafforda već je kontaktirao čovjeka koji bi ga mogao zamijeniti među stativama Crvenih đavola. Jordan Pickford je 'prvi pik' za dolazak na Teatar snova i ponuda Evertonu za 29-godišnjaka bit će 45 miliona funti.

David de Gea ostaje bez ugovora u Manchester Unitedu na kraju ovog mjeseca. Izvjesno je da 32-godišnji čuvar mreže neće produžiti vjernost Crvenim đavolima koji su već našli zamjenu za njega.

Velikan s Old Trafforda poslao je ponudu Evertonu za 29-godišnjeg golmana Jordana Pickforda. Na Goodison će cifra od 45 miliona funti, a 'jedinica' reprezentacije Engleske vrlo vjerovatno na Teatar snova.

Pickford je od 2017. godine član Evertona. Brani zaista čudesno i donio je 'Karamelama' ogroman broj bodova u proteklim godinama.

Sada bi konačno mogao napraviti veliki transfer. Manchester United je spreman izdvojiti popriličnu cifru za njegove usluge i to je jasan znak da bi David de Gea mogao nakon 12 godina napustiti klub.

Oglasi

Španac je na Old Trafford stigao 2011. godine iz madridskog Atletica. Odmah je postao broj jedan i nastupio je u ukupno 545 puta za Crvene đavole.

Ipak, očigledno je došlo vrijeme za oproštaj. De Gea će vjerovatno otići kao slobodan igrač i sreću će morati potražiti negdje drugo.

Ono što Ten Hag sprema De Gei niko nikad nije očekivao - Ako želi ostati mora se prilagoditi

David de Gea je član Manchester Uniteda je postao 2011. godine. Od tog trenutka je 32-godišnji Španac prvi izbor na golu Crvenih đavola, no to bi se mogli promijeniti naredne sezone.

Špancu ugovor ističe na kraju mjeseca juna. Klub mu je spreman ponuditi nastavak saradnje, ali s mnogo manjom platom nego što je trenutno slučaj jer De Gea zarađuje gotovo 20 miliona funti godišnje.

Ipak, ako ostane na Old Traffordu on bi mogao postati rezervni čuvar mreže. Erik ten Hag je u potrazi za golmanom, a kao potencijalni kandidati za mjesto 'jedinice' pored Pickforda su još Diogo Costa iz Porta i David Raya iz Brentforda.

Oglasi

Neko od njih bi lako mogao završiti na Teatru snova. Još uvijek se vode pregovori, ali tu je kao opcija još i De Gea koji je spreman da ostane, iako i on ima primamljivu ponudu iz Saudijske Arabije.

Međutim, Erik ten Hag ga je spreman poslati na klupu. Njegovi nastupi prethodnih sezona nisu bili previše uvjerljivi i Nizozemac neće previše oklijevati da ga napravi drugim golmanom.

To bi za iskusnog Španca sigurno bio veliki udarac. On je navikao da bude čvrsta 'jedinica' među stativama Crvenih đavola i pitanje je koliko bi izdržao u klubu nakon što postane broj dva.

U proteklih 12 godina David de Gea je bio neizostavan član prvog tima Uniteda. Nastupio je u 545 utakmica i 190 puta je sačuvao mrežu netaknutom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nešto lošija forma u prethodnih nekoliko sezona i dosta lagano primljenih golova promijenili su njegovu poziciju u klubu i vidjet ćemo hoće li postati rezerva ili će ipak napustiti klub.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Ako je vama Pickford sjajan golman Onda Sam ja Oliver Kahn
0 0
Lakaka9
Čuj nastupi nisu bili uvjerljivi, a čovjek zlatna rukavica PL.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi