Sjećate se Asmira Avdukića? Postao je trener ambicioznog prvoligaša

Dobio priliku za samostalni posao

Sjećate se Asmira Avdukića? Postao je trener ambicioznog prvoligaša

E. Škorić

Nekadašnji golman banjalučkog Borca Asmir Avdukić imenovan je za novog trenera RS prvoligaša Željezničar Sport tima iz predgrađa Banjaluke.

Nakon što je radio s juniorima, nekadašnji golman bh. reprezentacije dobio je priliku da vodi prvi tim Željezničara.

On je na klupi ovog tima naslijedio Zorana Ćurguza, koji je preuzeo ekipu Sloge iz Doboja.

Avdukić je branio u Borcu s kojim je 2011. godine osvojio titulu Premijer lige BiH.

"Zahvalio bih se klubu na ukazanoj šansi i povjerenju. Nadam se da ćemo kroz ovaj period što smo dogovorili opravdati međusobno povjerenje. Nakon rada u juniorskoj selekciji, klub je odlučio za šefa stručnog štaba prvog tima imenuje trenera iz svog kadra. Poznajem čitavu situaciju u i oko kluba, znam igrače koji dolaze, tako da se nadam da će ova saradnja biti uspješna", rekao je Avdukić na današnjoj konferenciji za novinare.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Direktor Željezničara jako je zadovoljan što će upravo Avdukić naredne sezone voditi ekipu.

"Avdukić je ovdje kod nas već duži period i dogovorili smo se, što se tiče trenerskog posla, da će sigurno dobiti šansu poslije odlaska Zorana Ćurguza, koji je uspješno vodio ekipu u prtehodne tri godine. Ovo je normalan slijed okolnosti, Avdukić poznaje kompletnu situaciju u klubu, pa je normalno da mu damo šansu. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu, dogovorili smo se na duži period, pa ćemo da vidimo kako će sve to da izgleda", istakao je Radomir Popović.

Top Komentari

Undertaker
Srećno Avduka!
4 0
Erikdier21
Ne sjećamo Skoriću
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti