Decembar je bio poseban mjesec za Asmira Begovića

Zasluženo dobio nagradu

Decembar je bio poseban mjesec za Asmira Begovića

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović vratio se u Bournemouth ovog ljeta nakon što mu je istekla posudba u Milanu.

Begović je u Bournemouthu bio prvi golman, ali se sve promijenilo 2019. godine kada je preselio na klupu. Potom je na ljeto 2019. godine otišao u Qarabag gdje je branio pola godine, a nakon toga drugi dio sezone na posudbi je proveo u Milanu.

Naš 33-godišnji golman se ljetos vratio u Bournemouth i mnogi su vjerovali da će sigurno napustiti ovaj klub. No, Begović je odlučio da ostane u Bournemouthu koji je ispao u Championship i to je bio odličan potez za njega.

Begović je ponovo uspio da izbori mjesto u početnoj postavi, te je odično branio u prvom dijelu sezone.

Bournemouth se nakon 22 odigrane utakmice nalazi na trećem mjestu i jasno je da će biti jedni od favorita za povratak u najjači rang engleskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović se uspio vratiti u pravu formu, a posebno je blistao prošlog mjeseca. Zbog toga je zasluženo proglašen za igrača mjeseca jer je odigrao sve mečeve u decembru, a imao je i pet mečeva zaredom u kojima je sačuvao svoju mrežu.

Top Komentari

Zgembic
Bega je na veoma ruzan nacin i nezasluzeno uklonjen iz rep. Sehic je dobar ali zbog nacina na koji je postao jedinica u rep. uvjek ce se u pitanje dovoditi njegov kvalitet. Sretno obadvojici nadam se Asmirovom povratku.
5 0
Sanska_Prangija
Najbolji golman kojeg smo imali do.sad
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi