I Asmir Begović seli kod Cristiana Ronalda: Everton odbio prvu ponudu, ali stiže ubrzo i druga

Zanimljiv transfer se sprema

I Asmir Begović seli kod Cristiana Ronalda: Everton odbio prvu ponudu, ali stiže ubrzo i druga

Samir Mlaćo
Engleski mediji prenose da iskusni bh. golman neće mijenjati sredinu, bar za sada. Begović je rezerva u Evertonu, a sada je stigla ponuda iz Saudijske Arabije, tačnije Al Nassr, za koji je nedavno potpisao Cristiano Ronaldo.

Engleski mediji prenose da iskusni bh. golman neće mijenjati sredinu, bar za sada. Begović je rezerva u Evertonu, a sada je stigla ponuda iz Saudijske Arabije, tačnije Al Nassr, za koji je nedavno potpisao Cristiano Ronaldo.

Begović je na ljeto stigao u Everton i upisao tek tri nastupa, no i pored toga, njegove kvalitete svima su poznate. Povezivao sa se velikim brojem klubova, a sada je u centru pažnje klub iz Saudijske Arabije.

Everton je za sada odbio ponudu, no Al Nassr neće odustati. Tako navodi i novina Sky Sportsa Mark McAdam koji kaže da će Al Nassr ponovo pokušati u narednim danima.

"Poslat će drugu ponudu. Prvu je Everton odbio“, napisao je McAdam.

Oglasi

Begović je branio i za reprezentaciju BiH te je upisao 63 nastupa. Prije BiH branio je za selekciju Canade.

Iznenada je ostao bez poziva selektora, te je iznio žestoke riječi na račun vodstva bh. Saveza.

Prije Bournemoutha i Evertona branio je za AC Milan, Qarabag, Stoke City, Portsmouth, Ipswich, Yeovil Town, Macclesfield...Prema transfermarktu trenutna vrijednost mu je miliona eura.

U Al Nassru prave veoma jak tim, te će još nekoliko igrača iz Evrope ubrzo se skrasiti u Saudijskoj Arabiji.

Na meti Al-Nassra nalazi se defanzivac PSG-a Sergio Ramos, te lijevi bek Olympiacosa, Marcelo. Kada je realizacija tih transfera u pitanju, Saudijci svakako očekuju da ključnu ulogu u tome odradi upravo Cristiano Ronaldo. On je s navedenim dvojcem dugo igrao u Real Madridu i osvojili su zajedno sve što se moglo osvojiti, a vidjet ćemo da li ćemo ih i u Al-Nassru vidjeti zajedno.

Al-Nassr je bio zainteresovan i za Pepea, još jednog bivšeg Los Blancosa, no već je od ranije poznato da od tog transfera neće biti ništa, barem kako sada stvari stoje.

Kako su prenijeli Portugalci, ljudi u upravi Porta niti ne pomišljaju da ga se odreknu, iako će uskoro napuniti 40 godina.

Štaviše, kako navodi Maisfutebol publikacija, iz Porta su mu predložili novi ugovor i to do ljeta 2025. godine, kada će centralni defanzivac imati 42 godine i 4 mjeseca

Također, navodi se kako je i Pepe zadovoljan ponudom koju je dobio od Porta, te se samo očekuje da zvanično stavi potpis na novi ugovor.

Top Komentari

edo111
Evo i ja punim 59 godinu,i ja bi mogao malo tamo da zaigram :)
1 0
FahroKonjHodzic
@F1F uposam u picku tvoje materesine dosadan si malmi suomi imas kamaru nickova vodekarce laznose predstavljas da si zivijo u finskoj i englemskoj de ba dijete ohani malo lazes cim zines
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi