Na Goodisonu mreže mirovale 45 minuta, a u nastavku "vatromet"

Everton bolji od Burnleyja

Na Goodisonu mreže mirovale 45 minuta, a u nastavku "vatromet"

Edmir Škorić
Teme:

Everton je u susretu četvrtog kola engleskog Premiershipa savladao Burnley s 3:1.

Domaći su bili očajni tokom prvih 45 minuta, Burnley je puno više pokazao od Evertona, ali na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 0:0.

U 53. minuti gosti golom Meea dolaze di vodstva i izgledalo je da će najmanje do boda u ovom duelu, ali onda veliki preokret Karamela.

Počelo je golom stopera Keanea na ubačaj Townsenda u 60. minuti, u 65. minuti je Townsend sam postigao golčinu, a onda Gray minutu kasnije na drugu asistenciju Dourocurea postavlja konačnih 3:1.

Postignuta su još dva gola do kraja meča, no oba poništena zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je došao do četvrtog mjesta, ali bodovno se izjednačio sa Manchester Unitedom, Chelseajem i Liverpoolom. Burnley je osvojio samo bod u četiri kola i nalazi se na 18. mjestu.

Everton u narednom kolu gostuje u Birminghamu kod Aston Ville, dok će Burnley ugostiti Arsenal.

Top Komentari

Klicko
Tako je Evertone,brate moj.Razvali sve redom
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi