Everton ima druga planove, šta će biti sa Begovićem?

Iskusni golman ima skromnu minutažu

Everton ima druga planove, šta će biti sa Begovićem?

Samir Mlaćo
Iskusni bh. golman Asmir Begović (35) na ljeto naredne godine će napustiti Everton, a to bi se možda moglo desiti i ranije.

Begović je doveden kao rezervna opcija i rijetko dobija šansu (dva nastupa ukupno), a Everton je sada u potrazi za novi golmanom.

Prema pisanju Telegrapha, izbor je pao na Nikitu Haikina iz norveškog Bodo Glimita.

Skauti Evertona su oduševljeni Haikinom koji ugovor ima do kraja ove godine. Biće to sjajna prilika za engleski tim, ali biće veoma tražen s obzirom na sjajne partije koje pruža ove sezone.

Frank Lampard želi osvježiti kadar, Haikin je jedna od opcija, što jasno govori da bi Begović mogao i ranije napustiti Goodison Park.

Iskusni 35-godišnji bh. golman potpisao je prije godinu dana jednogodišnji ugovor s Evertonom, ali na kraju sezone klub je odlučio da aktivira klauzulu i produžio je saradnju s Begovićem na još godinu dana.

Oglasi

U protekloj sezoni koja je bila izuzetno teška za Everton naš golman upisao je svega sedam nastupa u svim takmičenjima i nije uspio baš da ima zapaženu minutažu pored Jordana Pickforda, a ove sezone tek jedan nastup u prvenstvu, te jedan u Kupu.

Begović je branio i za reprezentaciju BiH te je upisao 63 nastupa. Prije BiH branio je za selekciju Canade.

Iznenada je ostao bez poziva selektora, te je iznio žestoke riječi na račun vodstva Saveza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Bournemoutha i Evertona branio je za AC Milan, Qarabag, Stoke City, Portsmouth, Ipswich, Yeovil Town, Macclesfield...

Prema transfermarktu trenutna vrijednost mu je miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi