Stranica za odrasle nudi bogatstvo da bude u imenu nove premierligaške ljepotice

Spremni su dati 200 miliona

Stranica za odrasle nudi bogatstvo da bude u imenu nove premierligaške ljepotice

Edmir Škorić
Teme:

Everton se 2024. godine planira iseliti sa sadašnjeg stadiona Goodison Park i preseliti u novi objekat, koji je još u izgradnji.

Stranica za odrasle želi steći prava na ime novog stadiona u Liverpoolu, a spremna je da plati čak 200 miliona dolara.

Kako doznaju novinari Prolific Northa, popularna američka web stranica za odrasle htjela bi ponuditi Evertonu da ime stranice uključuje u ime stadiona u narednih 10 godina.

Nakon vijesti da Everton traži prava na imenovanje za svoj novi stadion vrijedan 566 miliona dolara, spomenuta kompanija će službeno dati prijedlog za 10 godina, 20 miliona dolara godišnje da se stadion označi kao "Stadion održivosti Stripchat".

"Kad bi naša ponuda bila prihvaćena, uložili bismo zajedničke napore da objekt učinimo najnaprednijim, najodgovornijim i najodrživijim stadionom na svijetu", rekao je jedan od vlasnika neimenovane stranice za odrasle.

Oni obećavaju da će, ako dobiju prava na ime stadiona, smanjiti emisiju ugljičnog dioksida u objektu i učiniti ga ekološki prihvatljivim. Osim toga, organizovaće svoja događanja na stadionu, podržavati kampanje "No Nut November" vezane uz seksualno zdravlje te organizovati događanja u junu, koji je Mjesec podizanja svijesti.

Novinari Prolific Northa kontaktirali su glasnogovornika Evertona, koji je rekao da klub do danas nije dobio nikakvu službenu ponudu.

Everton je odbio službeno komentarisati hoće li spomenutu stranicu smatrati sponzorom stadiona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portal za odrasle, koji želi steći prava na ime novog stadiona Evertona, i ranije je pokušavao da uđe u svijet sporta . Firma, čija stranica ima više od 600 miliona korisnika mjesečno, pokušala je sponzorisati bejzbolski tim New York Yankees u julu ove godine. Godine 2020. pokušala je kupiti prava na stadion američkog nogometnog tima New Orleans Saints.

Evertonov novi stadion vjerovatno će biti pušten u rad 2024., a njegovo radno ime, Stadion Bramley-Moore Dock, odjekuje lučkom karakteru Liverpoola. Objekat je izgrađen gotovo na obali rijeke Mersey, na zatrpanom doku Bramley-Moore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi