Asmir Begović jedan od petorice golmana koji su obilježili deceniju u Premiershipu

Po broju odbrana

Asmir Begović jedan od petorice golmana koji su obilježili deceniju u Premiershipu

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović pred početak ove sezone napustio je Bournemouth i otišao je na posudbu u Qarabag koja nije dugo trajala.

Begović nije bio standardan prošle sezone na golu Bournemoutha i odlučio da ide u Qarabag na posudbu što je bio veoma dobar potez. Bh. golman je u odličnoj formi, te je nekoliko puta bio u timu kola prvenstva u Azerbejdžanu.

Međutim, nakon samo šest mjeseci Begović je završio posudbu i očekuje se da će se vratiti u Englesku. No, nije još uvijek jasno da li će ga Bournemouth zadržati u svojim redovima ili prodati. Interes za njega pokazali su West Ham, Derby i Birmingham.

Begović je u Premiershipu ostavio zaista veliki trag braneći za Portsmouth, Stoke, Chelsea i Bournemouth. U protekloj deceniji bio je jedan od najzapaženijih golmana na Otoku, a to je najbolje pokazala statistika.

Naime, u proteklih deset godina Begović je na petom mjestu golmana koji su imali najviše odbrana. Begović je u protekloj deceniji za svoje klubove imao čak 714 obrana što je svakako za svaku pohvalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na prvom mjestu je Ben Foster sa 996 odbrana, drugi je David de Gea sa 825, treći Petr Cech sa 763, a četvrti je Lukasz Fabianski sa 738 odbrana.

Promo

Top Komentari

Bhf111
I Sehic ima odbrana po Turskoj
5 2
andi
Sramota je porediti BEGOVIĆA i bilo kojeg našeg drugog golmana,znamo svi šta se radi u savezu,koje savez,kada prvi put za 25 god.imamo normalnog i uspjesnog selektora sve je jasno,Savezu sada ćestitke za Selektora,a BEGOVIĆ bi trebao i kao golman i lićnost trebao biti Nr.1,prvi golman za dobro bit FUDBALA U BIH.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi