Begović prije devet godina bio na korak od Liverpoola, pa sve propalo: Znam zašto su njega izabrali

Na kraju je ostao u Stoke Cityju

Begović prije devet godina bio na korak od Liverpoola, pa sve propalo: Znam zašto su njega izabrali

E. Čaušević

Bh. golman Asmir Begović gostovao je prije nekoliko dana u podcastu engleskog portala TalkSport, te je otkrio nekoliko zanimljivih stvari iz svoje karijere.

Begović je na početku podcasta pričao o minuloj sezonu u Evertonu s kojim je uspio uz dosta muke da izbori opstanak u Premiershipu.

Iako se nije previše nabranio u prošloj sezoni iskusni bh. golman će i naredne sezone braniti u Evertonu jer je klub produžio ugovor na još godinu dana. Begović je rezerva Jordanu Pickfordu, ali očito je da s tim nema problema.

Međutim, Begović je sve iznenadio kada je otkrio da je prije devet godina bio na korak od odlaska u Liverpool, ali da je tada na kraju ostao u Stoke Cityju.

Liverpool je bio ozbiljno zainteresovan da dovede bh. golmana koji je tada bio na vrhuncu karijere i branio je sjajno u Stoke Cityju i bh. reprezentaciji. Kontakti su ostvareni, ali na kraju su Redsi ipak doveli Simona Mignoleta.

Redsi su tražili tada zamjenu za Pepa Reinu i Begović je zaista bio na korak od odlaska na Anfield, ali se nažalost to nije desilo.

"Liverpool je tada bio baš zainteresovan. Birali su između mene i Mignoleta tada. Imao sam tada još tri ili četiri godine ugovora sa Stokeom i tražili su zaista previše novca za mene. Mignolet je imao samo godinu ugovora sa Sunderlandom i mogli su ga dobiti dosta jeftinije nego mene", priča Begović i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pregovori su trajali neko vrijeme, ali sam kasnije dobio vijest da su kupili Mignoleta. Odlučili su se za njega jer su dobili bolje uslove i dali su dosta manje novca nego što bi to bio slučaj da su izabrali mene. Bio sam zaista blizu da odem u Liverpool, ali eto nije bilo suđeno".

Begović je proveo još dvije sezone u Stoke Cityju, a onda je na ljeto 2015. godine potpisao za Chelsea. Mignolet je proveo nekoliko sezona na Anfieldu, ali je često griješio. Da stvar bude gore njega je zamijenio Loris Karius koji je bio još veći "kikser".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Na kraju je ostao u Stoke Cityubegovic, bravo za novinare
3 0
PatriotaBiH
Trenutno naš najkvalitetniji golman.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi