Asmir Begović napušta Bournemouth, klub šalje ponudu za golmana Rome!
Bh. golman prema svemu sudeći bilježi svoje posljednje nastupe u dresu Bournemoutha. Ipak, i naredne sezone bismo ga mogli gledati u Premiershipu (Foto:T. Hebib)

Žele Robina Olsena

Asmir Begović napušta Bournemouth, klub šalje ponudu za golmana Rome!

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović (31) vjerovatno u narednoj sezoni neće nositi dres Bournemoutha.

Begović se nakon dvomjesečne pauze nedavno vratio među stative. Bio je rezerva Arturu Borucu, a sve se više priča da bh. golman odlazi iz Bournemoutha u ljetnom prelaznom roku.

Engleski tim mu je već pronašao zamjenu. Italijanski Calciomercato tvrdi da je rukovodstvo tima iz Premiershipa kontaktiralo Romu oko mogućeg transfera Robina Olsena.

Švedski reprezentativac je stigao na Olimpico kao zamjena za Alissona Beckera. Ipak, očigledno da u Rimu nisu zadovoljni njegovim uslugama i namjeravaju angažovati Kevina Trappa umjesto njega, a Olsen će vjerovatno napustiti klub.

Bournemouth to spremno čeka. Ponudiće Romi 13 miliona funti za njegove usluge i nadaju se da bi upravo on mogao da zamijeni Begovića među stativama.

Što se bh. golmana tiče on se povezuje sa Crystal Palaceom, te Norwichem, koji je na dobrom putu da se vrati u Premier ligu.

Ove sezone Begović je nastupio u 23 utakmice za Bournemouth, a primio je 44 pogotka.

Begović izgubio mjesto i u reprezentaciji BiH!

Asmir Begović je izgubio mjesto i u reprezentaciji BiH.

Umjesto njega poziciju jednice drži Ibrahim Šehić, a selektor Robert Prosinečki je nedavno obrazložio svoju odluku da ne zove Begovića.

"U zadnje vrijeme Begović ne brani u Bournemouthu, ima nekih problema s klubom, trenerom..., no to nije jedini razlog što nije pozvan. Posljednjih nekoliko utakmica je pozivan, ali nije dolazio. No, Šehić brani odlično, 'mali' Pirić brani odlično, razmišljao sam o mlađima i zbog toga nije pozvan. Da li ima sukob? Nema ga, to mene ne interesuje. Tako smo odlučili... Ako se Begović vrati na gol Bournemoutha, možda će biti pozvan".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi