Begoviću se iznenada ukazuje neočekivana prilika?

Iznenađenje sa Ostrva

Begoviću se iznenada ukazuje neočekivana prilika?

A. Čaušević

Asmir Begović bi mogao dobiti iznenadnu priliku da u kontinuitetu brani u najjačoj fudbalskoj ligi svijeta. 

Begović je ljetos potpisao za Everton kao slobodan igrač. Na Goodison park je stigao kao rezervra Jordanu Pickfordu.

Međutim nakon današnjih informacija iskusni Trebinjac bi mogao u drugom dijelu sezone biti "jedinica" Karamela jer Pickforda želi Tottenham.

Antonio Conte želi mijenjati golmana, Hugo Lloris nije konstantan kao ranije, a i Andrea Gollini koji je stigao ljetos ne ukazuje povjerenje.

Interesantno da je i menadžer Evertona, Rafa Benitez ostavio otvorenom mogućnost da Pickford napusti ekipu tokom prijelaznog roka.

Begović je ove sezone upisao tri nastupa. U Premiershipu je jednom stajao na golu, a u prošlosti je u ovom takmičenju branio kao golman Portsmoutha, Stoke Cityja, Chelseaja i Bournemoutha.

Tokom karijere ovaj 34-godišnjak je na golu u mečevima Premiershipa stajao 253 puta. Titulu je osvojio s Chelsejama, dok je kao golman Stoke Cityja uspio postići i gol.

Top Komentari

Blade8
Jedinica u ..nom Chelseu, osvojio titulu najjace fudbalske lige na svijetu. I trebao je biti zamjena Hasagicu iz turske druge lige...da li smo mi normalni?
27 2
Malmi_Suomi
Sretno Begoviću gdje god i šta god. Bar si zaslužio jedan pozitivan komentar od mene ( koji sjedi i komentariše ). Sutra na posao i sretno još jednom Trebinjac
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi