Sprema li se povratak Josea Mourinha u Englesku?
Foto - EPA

Bit će mu ponuđen posao

Sprema li se povratak Josea Mourinha u Englesku?

M. Šljivak

Jose Mourinho postao je proteklog ljeta novi trener Rome.

Legendarni Portugalac nije međutim donio neku veliku revoluciju u redove rimske Vučice koja i ove sezone izgleda dosta skromno na terenu.

Istina, Roma je peta u prvenstvu Italije, ali gotovo svaka bitna utakmica je izgubljena i jasno je kako ovaj tim nema kvalitet za vrh tabele.

Slična stvar se dešava u Engleskoj s ekipom Evertona. Tim s Goodison Parka uložio je dosta novca u tim u prethodnim godinama, ali jednostavno se ne mogu podići iznad prosjeka.

Zbog toga je sudbina čuvenog Rafaela Beniteza na klupi ovog tima pod upitnikom, a engleski The Mirror tvrdi da bi španskog trenera na klupi Evertona mogao zamijeniti upravo Mourinho.

Oglasi

Niko nije oduševljen poslom kojeg radi Benitez. Vrlo je moguće da će on već u narednim danima dobiti otkaz, a Mirror tvrdi da čelnici Evertona planiraju ponuditi posao Mourinhu.

S obzirom na to da je u Romi svega nekoliko mjeseci i da je imao velike planove, teško je očekivati da bi ovaj posao prihvatio, ali nikad se ne zna.

Jose je godinama bio glavna atrakcija među menadžerima u Engleskoj, a vodio je u dva navrata Chelsea te Manchester United i Tottenham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Upravo je iz Londona došao u Rim prije nekoliko mjeseci, ali za sada njegov boravak u glavnom gradu Italije se ne može smatrati uspješnim.

Posebni je odradio 23 utakmice na klupi Rome i ima učinak od 13 pobjeda, osam poraza i dva neriješena rezultata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tip
Ovaj učinak u Romi bi mogao imati i Vlado Jagodic. Mourinho je pohlepan trener koji na račun stare slave uzima ogromne novce. Njegov fudbal je prevazidjen, bas kao i on. Bio je konkurentan prije 10-12 godina, medjutim ostao je u tom vremenu, ali imaoci ogromnog novca toga nisu svjesni jer se ne razumiju u fudbal, pa ga zato angazuju a on ih uzima za brave.
6 1
King_Kenny
...njemu bi najbolje bilo da dodje u BH Premier ligu,u Borac...tu se nikad ne bi zalio na sudije i govorio kako ne sude kako treba.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi