Crveni ples u Liverpoolu: Redsi deklasirali Karamele
FOTO: EPA

Gradski derbi u 14. kolu Premiershipa

Crveni ples u Liverpoolu: Redsi deklasirali Karamele

H. Zilić

U derbiju Evertona i Liverpoola u okviru vandrednog 14. kola Premiershipa, Redsi su slavili sa 1:4 i nastavili sa odličnim partijama ove sezone.

Izabrannici Jurgena Kloppa su bolje otvorili meč i u prvih osam minuta stovrili su tri dobre prilike pred golom Evertona i kreirali pravu opsadu gola Karamela.

Kruna tih napada stigla je u devetoj minuti kada je Henderson pogodio za 0:1 na asistenciju Robertsona.

Nakon gola Liverpool je nastavio u istom tempu, a u 19. minuti kreirali su sjajan kontranapad. Henderson je sjajnom asistencijom uposlio Salaha koji rutinski pogađa za 0:2.

Everton se malo probudio nakon drugog gola Redsa, imali su jednu priliku preko Graya, a pomenuti igrač je u 38. minuti uspio zatresti mrežu Liverpoola na asistenciju Richairlsona i to je bilo 1:2.

U nastavku također dosta prilika. Prijetio je i Everton češće, ali odbrane oba tima bile su veoma sigurne sve do 64. minute.

U pomenutoj minuti domaća odbrana pravi jedan propust koji koristi Salah i postiže svoj drugi gol na utakmici za 1:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novi udarac za Karamele u 79. minuti. Robertson je uposlio Jotu koji majstorski pogađa za 1:4.

Do kraja meča Liverpool je imao još dvije dobre prilike preko Manea i Salaha, međutim ostalo je konačnih 1:4.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...steta sto im jos jedan ne utrpase,bilo je vremena,ali znajuci o kakvim mesarima se radi najvaznije je da nisu povrijedili ni jednog igraca Liverpoola...dosta su im i 4 komada...zao mi je jedino Rafe Beniteza sto je spao da vodi ovakvu raspalu ekipu,ipak je to jedan od legendarnih trenera Liverpoola.
5 6
Chesa
Lijep drugi go Salaha…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi