Fabrizio Romano kao grom iz vedra neba: Begović napušta Bournemouth i ide u Seriju A?

Ima zanimljivu ponudu

Fabrizio Romano kao grom iz vedra neba: Begović napušta Bournemouth i ide u Seriju A?

E. Čaušević

Asmir Begović počeo je pripreme s Bournemouthom za novu sezonu u engleskom Championshipu.

Begović je prošle sezone bio odličan na golu Bournemoutha koji nije uspio na kraju kroz doigravanje da izbori povratak u najjači rang engleskog fudbala.

Bournemouth je počeo pripreme za novu sezonu, a među prvima na treningu pojavio se Begović, no čini se da bi bh. golman ovog ljeta mogao da ponovo promijeni sredinu.

Iskusni 34-golman s Bournemouthom ima ugovor na još godinu dana, no pojavile su se špekulacije da bi Begović mogao postići sporazumni raskid saradnje.

Italijanski novinar Fabrizio Romano večeras je objavio na Twitteru da postoji mogućnost da Begović besplatno napusti Bournemouth ovog ljeta, te da svoju karijeru nastavi u Italiji.

Oglasi

Romano je objavio da je Begović na meti nekoliko klubova, ali da je Genoa trenutno jedina konkretna, te bh. golmanu nude dvogodišnji ugovor.

Ovaj Italijan rijetko griješi u svojim transfer špekulacijama, a da li će Begović zaista napustiti engleski klub na kraju ove sezone i vratiti se u Italiju sigurno ćemo saznati jako brzo.

Begović je u Italiji bio od januara do avgusta 2020. godine kada je bio na posudbi u Milanu, ali Rossoneri tada nisu otkupili njegov ugovor i on se vratio u Bournemouth.

Naš golman ponikao je u Portsmouthu, a u svojoj karijeri još je branio za La Louviere, Macclesfield, Yeovil Town, Ipswich, Stoke City, Chelsea i Qarabag. Za bh. reprezentaciju upisao je 63 nastupa.

Top Komentari

Edin Merlin
Šehić je za njega Buffon…!
4 16
Malmi_Suomi
Sretno Bega Hercegovac naš ma gdje god otišao . Ti si primjer pravog profesionalca i PRAVOG golmana br. 1
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi