Asmir Suljić promijenio klub, ali stiže tek na ljeto

Potpisao za Wislu iz Krakowa

Asmir Suljić promijenio klub, ali stiže tek na ljeto · Zvanično

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Asmir Suljić novi je fudbaler Wisle iz Krakowa.

Ovaj 26-godišnji ofanzivac potpisao je ugovor sa poljskim velikanom, a na zvaničnoj stranici Wisle je objavljeno da će se novom klubu pridružiti 1. jula 2018. godine.

Suljić, koji pored bh. posjeduje i mađarski pasoš, će ostatak sezone provesti u Videotonu, a u Wislu će doći 1. jula 2018. godine kao slobodan igrač nakon što mu istekne ugovor sa klubom iz Szekesfehervara.

Sa klubom iz Krakowa je Suljić potpisao ugovor do ljeta 2020. godine, uz mogućnost produženja na još dvije godine.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Asmir Suljić je karijeru počeo u Butmiru, odakle kao vrlo mlad stiže u Sarajevo za koje je nastupao tri godine. Potom je 2013. godine uslijedio transfer u Ujpešt, a onda i u Videoton dvije godine kasnije.

Na 25 utakmica koliko ih je odigrao ove sezone, Suljić je za Videoton postigao jedan gol uz 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti