Aston Villa je lider na tabeli, ali ne u Engleskoj
FOTO: Twitter

Zanimljiva fudbalska priča

Aston Villa je lider na tabeli, ali ne u Engleskoj

Haris Zilić

Bivši prvak Evrope ekipa Aston Ville hit je sezone u engelskom Premiershipu. Igraju sjajno i trenutno su drugoplasirani sa 39 bodova, bodom manje od lidera Arsenala.

Čini se da Aston Villa ima ove sezone dosta uspjeha jer je njihov imenjak lider u jednoj otočnoj državi. U šampionatu otočke države na Karibima koja nosi naziv Antigva i Barbuda, lider je Aston Villa.

Vjerovatno se pitate kako je to moguće i da li je neka greška, ali ne. Zaista, jedan od najboljih klubova u ovoj državi nosi ime Aston Villa.

Ne samo to da nose ime nego imaju i sličan grb kao kultni engleski klub. Zbog pravilnika FIFA-e, morali su malo korigovati neke pojedinosti pa tako su na grb stavili villa Lions.

Ovaj klub je lider u prvenstvu sa deset osvojenih bodova iz četiri utakmice, imaju bod više i utakmicu više od Grenadesa i Old Roada.

Oglasi

Inače, liga na Antigvi i Barbudama broji 16 ekipa, smatraju je za jednu od najjačih na Karibima, iako je to sve daleko od profesionalnog fudbala.

Aston Villa je na lidersku poziciju došla nakon sinoćnje pobjede protiv Green Citya rezutlatom 3:0.

Za njih, ali i njihovu državu te fudbalski šampionat nisu mnogi čuli, ali smislili su ideju kako da dođu u centar javnosti i čini se da im je to uspjelo.

Da na kraju još dodamo da je Aston Villa ili Villa Lions bila dva puta prvak Antive Barbuda 1984. i 1985. godine, a najtrofejniji tim u ovoj otočnoj državi je Empire sa 13 titula prvaka, dok titulu brani Grenades koji je prošle sezone stigao do prvog hsitorijskog naslova prvaka Antigve i Barbuda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi