Ozbiljan skandal na Villa Parku - Nepostojeći korner doveo do gola

Nevjerovatno

Ozbiljan skandal na Villa Parku - Nepostojeći korner doveo do gola

Midhat Šljivak

Aston Villa je u duelu 4. kola Konferencijske lige savladala AZ Alkmaar s 2:1, a susret je obilježila velika greška sudije Luisa Godinha iz Portugala koji je pogurao domaće do pobjede jer je nakon velikog promašaja Boubacara Kamare pokazao na korner

Aston Villa je uz dosta sreće došla do tri boda protiv AZ Alkmaara. Engleski tim je preokretom slavio s 2:1, no pričat će se o detalju koji se desio neposredno pred izjednačujući gol domaćina u 61. minuti.

Veznjak domaćeg tima Boubacar Kamara promašio je nemoguće. S pet metara nije uspio pogoditi mrežu i prebacio je kompletan gol, no zatim je uslijedio poklon sudijske ekipe na čelu s Luisom Godinhom.

Iako defanzivac nizozemskog tima nije bio ni blizu da izblokira udarac Kamare, sudije su pokazale na korner i dale su tako šansu domaćem timu da napravi novu prijetnju pred golom AZ-a.

Oglasi

Uzaludne su bili protesti gostiju. Portugalci nisu promijenili mišljenje, VAR kod kornera ne može reagovati i napravljen je ozbiljan propust.

Na kraju je upravo iz nepostojećeg kornera Diego Carlos postigao pogodak za 1:1 i otvorio je vrata povratka Aston Villi u ovom meču.

Domaći tim je uspio potom režirati potpuni preokret. Pobjedu im je donio Ollie Watkins pogotkom u 81. minuti meča za konačnih 2:1.

Aston Villa je tako 'pogurana' do tri nova boda i tim Unaija Emeryja je sada na devet bodova i uz varšavsku Legiju je gotovo izvjestan putnik u nokaut fazu takmičenja.

Tim iz Birminghama u narednom kolu koje se igra 30. novembra na Villa Parku čeka upravo poljskog velikana i taj meč bi mogao odlučiti pobjednika grupe E Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

AZ Alkmaar će s druge strane na svom terenu dočekati prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjski, a oba tima trenutno imaju po tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi