Steven Gerrard sjajno vodi Aston Villu: Leicester položio oružje

Pobjeda nakon preokreta

Steven Gerrard sjajno vodi Aston Villu: Leicester položio oružje

E. Ganibegović

Aston Villa je u 15. kolu engleskog Premiershipa s 2:1 savladala Leicester.

Poveli su gosti već u 14. minuti pogotkom Barnesa koji možete pogledati klikom OVDJE.

Ipak, samo tri minute kasnije rezultat na semaforu je 1:1., a pogodio je Konsa. Krajem prvog poluvremena Ramsey postiže gol za Villu, no on je poništen zbog ofsajda.

U drugom poluvremenu ipak potpuni preoret, a novi gol na utakmici postiže Konsa.

Za Stevena Gerrarda je ovo treća pobjeda u četvrtoj utakmici na klupi Aston Ville. Jedini poraz upisali su protiv Manchester Cityja, što je bilo i za očekivati.

Oglasi

Aston Villa je ovom pobjedom s 19 bodova stigla na tabeli Leicester. Zbog bolje gol-razlike, Villa je na 10. poziciji, dok je Leicester odmah ispod njih.

U idućem kolu Aston Villa gostovat će na Anfieldu kod Liverpoola i bit će to sigurno posebno emotivna utakmica za Gerrarda, dok Leicester dočekuje Newcastle.

Ranije danas odigrane su još tri utakmice. United je s 1:0 slavio protiv Crystal Palacea, Tottenham je s 3:0 bio bolji od Norwicha, dok su Leeds i Brentford podijelili bodove, 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 15. kolo:

Aston Villa 2:1 Leicester City (Konsa 17', 54'; Barnes 14')

Top Komentari

user1582456981
Aston Villa ce u LP
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi