"Muka mi je više od penala koji se sviraju Unitedu"

Menadžer Ville kiptio od bijesa

"Muka mi je više od penala koji se sviraju Unitedu"

S. Grebović

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su stigli do pobjede na gostovanju kod Aston Ville (3:1) koja ih koliko toliko ostavlja u trci za naslov prvaka.

Za Crvene đavole nije krenulo baš dobro s obzirom da su već od 24. minute imali rezultatski zaostatak kada je za domaće pogodio Bertrand Traore. Tim sa Old Trafforda je u drugom dijelu došao do ko zna kojeg preokreta u sezoni.

Prvo im je poravnanje donio Bruno Fernandes iz penala, a potpuni prekokret su režirali Greenwood i Cavani za novi trijumf Solskjaerovog tima koji je i dalje na drugom mjestu sa 70 bodova, deset manje od gradskog rivala Cityja od kojeg imaju i utakmicu manje.

Inače, ovo je za portugalskog veznjaka bio 17. gol ove sezone u Premier ligi.

Menadžer Aston Ville Dean Smith, nije mogao da se pomiri sa jedanaestercom koji je sviran protiv njegovog tima koji je u gol pretvorio Bruno Fernandes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dosadilo mi je više da pričam o penalima koje Manchester United dobija protiv nas. Paull Pogba se sapleo na Old Traffordu, a i danas je dobio jedan meki penal. Muka mi je. Douglas Luiz nije trebao da postavi stopalo ili uopšte da mu da priliku da padne. To je patetična odluka po meni. Da li je kontakt bio dovoljan za pad? Ne. Svi su zbunjeni kako Raheem Sterling može izdržati pet, šest kontakta i onda da padne, a da ne dobije penal.  Ovdje imamo jedan kontakt, pad i to je penal. Svi su zbunjeni", izjavio je Smith poslije meča.

Aston Villa je nakon ovog meča pala na 11. poziciju sa 48 osvojenih bodova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adi1
Cist penal, luiz fula loptuu i koljenom udara Pogbuu koji pada, nema nista sporno..
8 1
Daree13
Cuj meki penal... cist penal bio
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi