Astronomske cifre: Znamo koliko golova daje, ali koliko je "težak" Ronaldo?

Portugalčevo bogatstvo konstatno raste

Astronomske cifre: Znamo koliko golova daje, ali koliko je "težak" Ronaldo?

Cristiano Ronaldo se sprema Juventusov duel Serije A protiv Frosinonea, a dok se čeka da Portugalac istrči na teren, britanski Express je istražio koliko je on zapravo "težak".

Ronaldo je prošlog ljeta prešao iz Real Mardida u Juventus, a Stara dama mu je osigurala astronomska primanja.

Naravno, nije Juventusova plata jedini izvor prihoda sjajnog Portugalca. Tu su i brojni sponzorski ugovor, pomoću kojih Ronaldo akumulira svoje bogatstvo.

Cifre su u najmanju ruku ogromne...

Naime, prema Forbesu Ronaldo je prošle godine zaradio blizu 95 miliona eura što ga svrstava na treće mjesto najplaćenijih sportista za 2018. godinu, iza Floyda Mayeathera i vječitog rivala Lionela Messija.

Špekuliše se i da je Portugalac "težak" oko pola milijarde eura, dok su njegova godišnja primanja u Juventusu sada na cifri od skoro 32 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neki od njegovih najunosnijih sponzorskih ugovora su oni sa Herbalifeom, EA Sportsom i American Touristerom. Tu je i naravno i njegov lični brend, CR7.

Treba pomenuti i da je Portugalac 2016. godine potpisao doživotni ugovor sa Nike-om, vrijedan više od 860 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi