Zidane, Klopp ili Deschamps nakon Allegrija!
U Torinu žele silno žele osvojiti Ligu prvaka, a čini se kako sa Allegrijem taj cilj ne mogu ispuniti. Zato već sada razmatraju dovođenje novog trenera (Foto: EPA)

Promjena na klupi Stare dame?

Zidane, Klopp ili Deschamps nakon Allegrija!

M. Šljivak

Torinski Juventus navodno je spreman da se rastane sa aktuelnim trenerom Maxom Allegrijem.

Prema navodima Tuttosporta, Allegri bi mogao dobiti otkaz ako Juventus ne prođe madridski Atletico u osmini finala Lige prvaka, a već se spominju i njegove potencijalne zamjene.

Trojica su kandidata za mjesto novog trenera Stare dame. To su Jurgen Klopp, Didier Deschamps i Zinedine Zidane. Najveće šanse da sjede na klupu Bianconera ima Zidane, koji je trenutno slobodan i često se povezivao ranije sa torinskim timom.

Sa druge strane Klopp je ugovorom vezan za Liverpool, Deschamps još uvijek nema namjeru da napušta klupu reprezentacije Francuske, a Zidane je omiljen kod predsjednika kluba Andree Agnellija koji bi ga rado vidio na klupi svog tima.

Tako bismo Zidanea mogli u narednim sezonama gledati na klupi Juventusa. Slavni Francuz je pokorio Evropu vodeći Real Madrid, napravio je historiju sa ovim klubom i sigurno da bi ga u Torinu rado ponovo vidjeli u njihovim bojama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zidane je dres Juventusa nosio od 1996. do 2001. godine kada je otišao u Real. Na klupu Kraljeva sjeo je 2016. godine i osvojio je dva naslova prvaka Evrope.

Allegri je Juventus preuzeo 2014. godine. Osvojio je četiti titule prvaka, četiri Kupa Italije i dva naslova Superkupa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Zidane
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi