Atalanta došla blizu Lige prvaka, navijači izvadili čekiće i počeli "komadati" stadion

Počinju radovi u Bergamu

Atalanta došla blizu Lige prvaka, navijači izvadili čekiće i počeli "komadati" stadion

Sedmica nije mogla bolje početi za navijače Atalante. Gasperinijevi izabranici su slomili otpor Udinesea i slavili sa 2:0 na svom terenu.

Nije ovo, međutim, bila obična pobjeda već pobjeda koja je Atalantu "lansirala" na četvrto mjesto u Seriji A. Pozicija je to koja vodi u Ligu prvaka.

Nakon što je sudija označio kraj utakmice na tribinama stadiona Atleti Azzurri d'Italia nastalo je veliko veselje, ali su navijači ubrzo počeli vaditi čekiće, majzle i ostale alatke.

Rastrčali su se po sjevernoj tribini stadiona i prionuli na posao. Neki su otkidali gelendere, drugi ograde, a treći dijelove zida.

Svi su željeli sa sobom kući ponijeti dio kultne sjeverne tribine na kojoj su godinama bili smješteni najvatreniji navijači Atalante.

Naime, ovo je bila posljednja domaća utakmica Atalante prije nego što se započne sa rušenjem sjeverne tribine stadiona Atleti Azzurri d'Italia. Posljednje dvije domaće utakmice sezone Atalanta će igrati na Sassuolovom Mapei stadionu - protiv Sassuola i Genoe.

Atalanta je dobila sve potrebne dozvole da započne rekonstrukciju svog stadiona, inače jednog od najzastarjelijih fudbalskih borilišta u Italiji.

Najavljeno je da će pripreme za rušenje sjeverne tribine početi odmah nakon utakmice, dok bi ona trebala biti srušena 7. maja. Izgradnja nove tribine trebala bi biti završena na jesen ove godine, dok je rok za završetak svih radova na stadionu Atleti Azzurri d'Italia 2021. godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stadion Atleti Azzurri d'Italia je dom Atalante od 1928. godine, a danas ga mnogi nazivaju spomenikom Musolinijeve Italije. Jasno je da će se to uskoro promijeniti.

Inače, Atalanta je zvanično postala vlasnik stadiona 2017. godine kada ga je kupila od Grada za oko 11.2 miliona eura.

Top Komentari

VelaHavle
A debila, pa jel moguce da su ovo uradili..m cetvrti na tabeli, imaju priliku za historijski uspjeh i imaju dva gostovanja Juventusu i Laziju - i umjesto da sve podrede uspjehu, oni su i preostale dcije utakmice odlucili igrati u gostima... da bude jos gore, na stadionu Sassouola kojem su trrbali biti domacini, pa su i taj neutralni teren u "domacoj" utakmici pretvorili u gostujucu utakmicu... e to je odluka malih klubova i luzera... zato ce milan ili roma u ligu prvaka, a ja se nadam Laziu ili Torinu makar
3 0
AmarHZ
Attalanta fafacuro
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti