Atalanta dovela veliko pojačanje za Ligu prvaka

Muriel stigao u Bergam

Atalanta dovela veliko pojačanje za Ligu prvaka · Zvanično

Fudbalski klub Atalanta danas je potvrdio dolazak velikog pojačanja. 

U pitanju je kolumbijski napadač Luis Muriel koji stiže iz Seville za 18 miliona eura.

Podsjetimo, on je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fiorentini koja je imala opciju otkupa ugovora ali ga nije iskoristila pa je Kolumbijac na kraju završio u Atalanti.

Muriel je inače bio član svoje reprezentacije koja je prije nekoliko dana započela nastup na Copa Americi ali se nažalost povrijedio već u prvom meču protiv Argentine i za njega je prvenstvo gotovo.

Prve informacije su govorile da je u pitanju povreda križnih ligamenata koljena, ali srećom ispostavilo se da to nije istina. Muriel je povrijedio kolateralne ligamente lijevog koljena i vjerovatno će pauzirati dva mjeseca.

Upravo zbog toga je danas i mogao doći u Bergam te biti predstavljen u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 28-godišnji napadač je tokom karijere igrao još za Udinese, Granadu, Lecce i Sampdoriju. Za reprezentaciju je upisao 11 nastupa i postigao dva gola.

Top Komentari

KRKAN
HATALANTA 08 !!!!!!!!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije