Čitavu vječnost čekali na nastup u Ligi prvaka, a elitno takmičenje će igrati daleko od kuće

Premijerni nastup

Čitavu vječnost čekali na nastup u Ligi prvaka, a elitno takmičenje će igrati daleko od kuće

A. Čaušević

U sezoni pred nama nekoliko klubova će zabilježiti svoj premijerni nastup u Ligi prvaka. 

Po prvi put u klupskoj historiji u elitno takmičenje će igrati i Atalanta. Klub iz Bergama osnovan 1907. godine je oduševio u prošloj sezoni Serije A i sasvim zasluženo će se takmičiti s najboljim klubovima Evrope.

Iako je praktično cijelu vječnost čekala nastup u LP svoje domaće mečeve će Atalanta igrati daleko od kuće, tačnije na stadionu Enio Tardini u Parmi.

Rekonstrukcija stadionu u Bergamu je počela odmah po završetku prošle sezone, međutim radovi na Gavisis Areni kako će se ubuduće zvati dom Atalante neće biti završeni do početka takmičenja u Ligi prvaka.

Radovi su posljednjih dana ubrazni te dnevno na stadionu radi 80 radnika, a od sredine sljedećeg mjeseca ta brojka će biti povećana na 180. Ipak, teško je vjerovati da će radovi biti završeni do sredine septembra kada starta elitno takmičenje.

Predstavnici UEFA će stadion posjetiti krajem mjeseca, a konačna odluka će biti donesena krajem jula. Ukoliko krovna evropska organizacija ne da zeleno svijetlo u Atalanti su već pronašli alternativno rješenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom klubu su kao stadion na kojem će igrati mečeve Lige prvaka prijavili Enio Tardini u Parmi, ali se nadaju da će njihov dom u Berbamu biti rekonstruisan na vrijeme.

Atalanta se prošle dvije sezone takmičila u Europa ligi, a svoje domaće susrete je igrala na stadionu Mappei u Reggio Emiliji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi