Gianluigi Buffon i naredne sezone brani u Ligi prvaka?

Ko su favoriti za njegov angažman?

Gianluigi Buffon i naredne sezone brani u Ligi prvaka?

Gianluigi Buffon je odlučio da je jedna sezona u PSG-u bila dovoljna. Imao je legendarni čuvar mreže ponudu nastaviti saradnju sa Parižanima, ali je odlučio potražiti novi izazov.

Ipak, iako je završio svoju epizodu na Parku prinčeva, popularni Gigi još uvijek ne želi "okačiti rukavice o klin".

Nakon što je postalo jasno da Gigi neće karijeru nastaviti u PSG-u počele su špekulacije o njegovoj mogućoj narednoj destinaciji.

U prvi mah se špekulisalo da bi se mogao vratiti u klub svoje mladosti, Parmu, ili pojačati redove povratnika u Seriju A Brescije.

Pojavljivao se u pomenutim glasinama i Porto, a sada italijanski mediji donose nove informacije.

Italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio tvrdi da je upravo Porto sada favorit za Buffonov potpis. U slučaju odlaska u Porto, Buffon bi na golu ove ekipe zamijenio drugu golmansku legendu - Ikera Casillasa koji je primoran završiti karijeru zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se Buffon, međutim, odluči za povratak u Italiju mogao bi završiti u Atalanti. Navodno je Atalanta posljednjih dana bila najkonkretnija u kontaktima sa Buffonom, pa se sada izdvojila kao ozbilja opcija, dok su Parma i Brescia pale u drugi plan.

Ukoliko bi Buffon karijeru nastavio u Portu ili Atalanti, to bi značilo da će 41-godišnji čuvar mreže i naredne sezone imati priliku braniti u Ligi prvaka.

Top Komentari

gumenakita
premalo ste klubova naveli,mozda ce u liverpool,mozda u city,mozda u juventus,mozda userif tiraspol,galatasaraj......
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi