100 miliona je bila priča za malu djecu - Poznata je cifra koju će Lazio dobiti za SMS-a
Srbijanski veznjak konačno će nakon osam godina napustiti Lazio u ljetnom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Milinković-Savić pred transferom

100 miliona je bila priča za malu djecu - Poznata je cifra koju će Lazio dobiti za SMS-a

M. Šljivak

Sergej Milinković-Savić (28) nakon osam godina vjerovatno napušta Lazio i karijeru bi mogao nastaviti u redovima torinskog Juventusa. SMS je već pristao na transfer i trenutno se obavljaju pregovori između dva kluba o visini odštete.

Sergej Milinković-Savić karijeru će vjerovatno nastaviti u Juventusu. Srbijanski fudbaler pristao je na transfer u redove torinskog kluba, a prpegovori između klubova traju.

Nekada je rukovodstvo rimskog kluba srbijanskog fudbalera cijenilo 100 miliona eura. Tu cifru niko nije želio platiti jer je potpuno nerealna, pa je SMS redovno ostajao na Olimpicu i u dresu Lazija, usprkos brojnim špekulacijama o odlasku.

Ipak, ljetni prijelazni rok konačno bi mogao donijeti transfer 28-godišnjeg fudbalera. Torinski Juventus je zainteresovan za njegove usluge, pregovori su u toku, a Bianconeri će ponuditi 25 miliona eura plus određene bonuse ekipi Lazija.

Lazio vjerovatno neće biti zadovoljan ovom ponudom. Međutim, teško da će im iko ponuditi mnogo više novca posebno zbog činjenice da srbijanskom fudbaleru ugovor ističe u ljeto 2024. godine.

Oglasi

SMS je navodno već pristao na uslove Stare dame. On želi iskorak u karijeri i vidjet ćemo hoće li do transfera na kraju i doći.

Ranije se Milinković-Savić pored Juventusa povezivao i s londonskim Arsenalom, a bilo je i bajkovitih priča o interesu Real Madrida.

Ove sezone srbijanski fudbaler je nastupio u 42 utakmice za Nebeskoplave i ima učinak od osam golova i osam asistencija.

U proteklih osam godina SMS je nastupio 336 puta za rimski klub. Zabio je 66 pogodaka i upisao je 59 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Lazija u kojem je već osam godina nastupao je za Genk i Vojvodinu u kojoj je i počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Srbije je u 41 odigranoj utakmici postigao sedam pogodaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Lik vise dvije godine zaredom dao od DZeka samo cinjenice???
0 1
user1676286668
Ne vrijedi ni pola od tih para
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi