Atalanta htjela iznenaditi navijače novim dresovima, sada trpe žestoke kritike i uvrede

Torino umjesto Bergama?

Atalanta htjela iznenaditi navijače novim dresovima, sada trpe žestoke kritike i uvrede

E. Škorić

Atalanta je jučer objavila kako će ovog vikenda protiv Rome igrati u novim dresovima.

Atalanta je objavila božićni komplet. Novi dresovi izrađeni su od posebnih tkanina, a ima i vizuelnih promjena. Najveća pažnja usmjerena je na siluete zgrada u Bergamu na dnu dresa.

Međutim, ovaj detalj naprosto je šokirao navijače Atalante, koji tvrde da se na dresu nalazi oslikan Torino, a ne Bergamo i da siluete zgrada i objekata neodoljivo podsjećaju na Torino.

U vezi s incidentom, Atalanta je na svojim stranicama objavila službeno saopštenje brenda sportske opreme Joma koja je izradila dresove.

“Joma Sport naglašava da silueta grada prikazana na božićnom kompletu Atalante predstavlja profil grada Bergama i ne odnosi se ni na jedan drugi grad. Budući da je riječ o stilizaciji, shvaćamo da neki detalji možda ne odgovaraju uobičajenom prikazu, a svjesni smo činjenice da postoji mnogo prikaza horizonta Bergama. Prikazujući grad, željeli smo dati poseban pogled na neke od elemenata grada Bergama, znajući da će on dobiti posebnu pažnju, jer je stvoren u dobrotvorne svrhe kluba. Sa žaljenjem napominjemo da niti jedan medij, uključujući i lokalne, nije kontaktirao Jomu ili Atalantu i zatražio informacije o detaljima obrisa grada prije nego što je započeo polemike na društvenim mrežama i širio netačne informacije”, stoji u sapštenju.

Ipak, navijači ne skrivaju nezadovoljstvo, tvrde da se klub osramotio i da bi trebao da povuče dresove čija cijena je 145 eura po komadu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Malmi_Suomi
145 Evra dres? A od jarana punac živi ( pobjego) u rs toliku PEMMZIJU ima a oni prodaju njegovu PEMMZIJU Joma i Atalanta, sram vas bilo - : )
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi