Atalanta petardom počastila Parmu za Novu godinu

Najjefikasnija ekipa lige ponovo ubjedljiva

Atalanta petardom počastila Parmu za Novu godinu

S. Grebović

Fudbaleri Atalante su na najbolji mogući način zakoračili u Novu godinu i svojim navijačima priredili pravi veliku pobjedu nad Parmom rezultatom 5:0.

Konstantni napadi domaćih i pet golova u mreži najbolji su opis današnje utakmice. Golman gostiju se 90 minuta osjećao kao na streljani, a da ni on nije bio raspoložen Parma je mogla primiti još koji gol.

Golijadu na današnjem susretu otvorio je kapiten Atalante Papu Gomez spektakularnim golom sa 20ak metara.

Prednost je uduplao Freuler 23 minute kasnije, a asistenciju je nakon gola sebi upisao sjajni Argentinac Gomez. Tada se već mogao naslutiti debakl gostiju.

Kada se mislilo da će se tim rezultatom otići na odmor, Iličić je napravio sjajan solo prodor i šutirao, lopta se odbila do Gosensa kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu za ogromnih 3:0.

Da slovenačnki majstor ne ostane praznih ruku na ovom meču pobrinuo se Gosens koji je sjajno probio po strani, a Iličić maestralnim volejom pogodio mrežu gostiju. Možda i najljepši trenutak na meču.

Slovenac je još jednim golom potvrdio svoju klasu, nakon par finti i udarca postigao je drugi gol na utakmici i peti za svoju ekipu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta se dodatno učvrstila na petoj poziciji sa 34 osvojena boda, svega jedan manje od Rome koje je mjesto iznad koje vodi u Ligu prvaka na kraju sezone, dok je Parma na i dalje odličnom sedmom mjestu sa 25 bodova na svom kontu.

Ipak, Parma je bez brige do kraja sezone jer je pitanje opstanka riješila već sada, dok Atalanti predstoji velika borba da naredne sezone zaigra u najjačem takmičenju na Starom kontinentu.

Top Komentari

AjdinVL
Svaki put kad Atalanta i Gomez ovako natrpaju protivnike bude mi lakse jer znam da je Sarajevo samo jedan od timova koji su natrpali. Jos kad se sjetim da smo u gostima odigrali 2:2, onih 0:8 me sve manje boli.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi