Atalanta poslala bh. fudbalera na posudbu

Otišao u Slovačku

Atalanta poslala bh. fudbalera na posudbu

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Alen Mehić poslan je na posudbu u Slovačku.

Mehić je ponikao u Atalanti s kojom je nedavno potpisao i profesionalni ugovor, a u klubu iz Bergama sada su odlučili da je za njegov razvoj najbolje da narednu sezonu provede na kaljenju.

U opticaju za Mehićeve usluge bilo je nekoliko klubova, a na kraju završio je u slovačkom prvoligašu Seredu čiji dres već neko vrijeme nose i bh. fudbaleri Adnan Kanurić i Senad Jarović.

Bit će to za 19-godišnjeg Mehića druga posudba otkako je pod ugovorom s Atalantom. Prethodnih šest mjeseci je proveo u italijanskom četveroligašu Pro Sestu.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Inače, Mehić u Atalanti ima i dvojicu braće Dinu i Amera koji igraju za selekciju do 17 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi