"Osjećam se bolesno kada čujem da je neko spreman da plati 30 miliona eura za mene"

Gosens sasvim iskren

"Osjećam se bolesno kada čujem da je neko spreman da plati 30 miliona eura za mene"

E. Škorić

Nizozemsko-njemački nogometaš Atalante Robin Gosens priznaje da je previše 30 miliona eura koliko su klubovi spremni da ga plate.

Dvadesetšestogodišnji Gosens je s devet pogodaka i osam asistencija imao uspješnu sezonu u Atalanti i jedan je od nekolicine igrača tima iz Bergama koji su se postavili kao primarne želje evropskih velikana.

Gosensa, koji će s Atalantom igrati četvrtfinale Lige prvaka protiv PSG-a, žele velikani poput Juventusa, a smatra se da vrijedi 30 miliona eura, što on smatra "bolesnim".

"Velika mi je čast biti povezan s klubovima poput Juventusa ili Intera. To me čini ponosnim i pokazuje mi da radim puno stvari u ovoj sezoni, ali ne bavim se s tim uopće, jer prvo se radujem velikoj avanturi Lige prvaka s Atalantom", izjavio je Gosens, dodavši:

"Kada čujem da neko želi da me plati 30 miliona eura, osjećam se bolesno, ali činjenica je da danas igrači koštaju puno novca. Iako je razumljivo da me Atalanta planira prodati jer sam imao tako dobru sezonu, još uvijek nisam dobio nikakav signal od kluba da me prodaje".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Priznaje da mu novac neće biti primaran prilikom izbora novog kluba.

"Za mene kao igrača financijski aspekti nikada neće biti važni. Zanimaju me samo sport, projekt koji stoji iza svega. Kada treneri i menadžeri razgovaraju sa mnom i jasno mi kažu da bih trebao biti dio nečega, to ne mora nužno biti klub koji igra u Ligi prvaka, onda bi moglo biti dovoljno da bi to trebao biti cilj u sljedeće dvije ili tri godine", dodao je.

Top Komentari

rodjeni95
Napokon neko normalan
4 0
GigantMostarski
Poštovanje veliki gospodine
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti