Atalanta pred Sarajevo pokazala i vrline i mane

Prijateljski meč s Herthom

Atalanta pred Sarajevo pokazala i vrline i mane

E. Škorić

U prijateljskom meču Atalanta je večeras s 3:2 pobijedila Herthu iz Berlina, u čijim redovima je igrao i bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Atalanta se priprema za duele sa Sarajevom u drugom prektolu Evropske lige, a prije duela s bordo timom (26. juli u Bergamu) crno-plavi su večeras odigrali prijateljsku utakmicu s Herthom.

Naravno, takav meč ne može da bude pravo mjerilo, ali može se zakljčiti da italijanski tim ima i vrline i mane. Pokazivao je to uostalom i tokom prošle sezone u mečevima Serije A i Evrope.

Atalanta ima kvalitetnu odbranu, no večeras je ona primila dva gola, u 26. i 46. minuti, a strijelci za njemačku ekipu bili su Rekik i Dilrosun.

S druge strane, Atalanta je preko Barrowa, Mancinija i Iličića došla do pogodaka i 3:2 pobjede na kraju. Nadao se da su se Italijani večeras ispucali i da u četvrtak neće biti tako efikasni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od prve minute Atalanta je igrala u sastavu: Berisha, Barrow, Castagne, De Roon, Gomez, Gosens, Iličić, Mancini, Masiello, Toloi i Valzania. Uz Cristantea, koji je završio u Romi, otprilike je  to tim koji je igrao mečeve od prve minute tokom prošle sezone.

Prijateljski meč:
Atalanta - Hertha 3:2 (Barrow 30, Mancini 34, Iličić 56/ Rekik 26, Dilrosun 46)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi