Atalanta prihvatila ponudu, Kessie prodan?
Foto: EPA

Veznjak ide u Romu

Atalanta prihvatila ponudu, Kessie prodan?

Prema pisanju uglednih italijanskih medija, Atalanta je danas odlučila prihvatiti ponudu za svog najvrednijeg fudbalera Francka Kessieja.

Ovaj 20-godišnji veznjak iz Obale Slonovače navodno je prodan za 28 miliona eura i to Romi, koja je u ovoj utrci slavila ispred engleskih velikana Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Arsenala, Liverpoola i Chelseaja, koji su ga također željeli angažovati.

Kessie će na kraju sezone sa Romom potpisati ugovor do 2022. godine po kojem će, navodno, zarađivati 1,4 miliona eura godišnje plus bonuse.

Franck Kessie je u Atalantu stigao 2015. godine iz Stella Cluba iz Obale Slonovače, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Ceseni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi veznjak je ove sezone apsolutni hit u Seriji A i 'preko noći' je postao jedan od najtraženijih igrača u Evropi. Za Atalantu je ove sezone odigrao 25 utakmica i postigao je sedam golova uz četiri asistencije i jedan je od najzaslužnijih što ovaj klub igra svoju najbolju sezonu u novijoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi