RB Leipzig odigrao bez greške na Čizmi i čekirao kartu za polufinale
FOTO: EPA

UEFA Evropa liga: Atalanta eliminisana

RB Leipzig odigrao bez greške na Čizmi i čekirao kartu za polufinale

Haris Zilić

RB Leipzig nastavlja svoj evropski put ove sezone.

Drugi put u historiji kluba, a prvi put u Evropa ligi, RB Leipzig će igrati polufinale evropskog klupskog takmičenja.

Nakon remija 1:1 u prvoj utakmici četvrtine finala Evropa lige protiv Atalante rezultatom 1:1, njemačka ekipa je večeras odigrala sjajan meč i slavila u revanšu sa 0:2.

Golove za RB Leipzig postigli su Nkunku u 18. minuti na asistenciju Laimera, a isti igrač pogađa iz penala u 87. minuti za 0:2.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

RB Leipzig u polufinalu čeka boljeg iz duela Braga - Rangers i imat će finu priliku da izbore prvo finale evropskog takmičenja u klupskoj historiji.

Još jednom su večeras dokazali da su izrasli u ozbiljan klub dostojan vrha evropskog fudbala. Sa druge strane Atalanta je propustila još jednu priliku da dođe do same završnice evropskog klupskog takmičenja.

Top Komentari

Bulle
Bravo, svaka čast.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti