Najmlađi golman u povijesti Lige prvaka ima novi klub, kupljen za samo 10 miliona eura

Leipzig dobio bitku

Najmlađi golman u povijesti Lige prvaka ima novi klub, kupljen za samo 10 miliona eura

Edmir Škorić

Njemački bundesligaš Leipzig osigurao je usluge jednog od najvrjednijih mladih golmana na svijetu Maartena Vandevoordta.

Ovaj 20-godišnji golman Genka bio je najmlađi čuvar mreže u povijesti Lige prvaka, a kupljen je za "samo" 10 miliona eura.

Prema Bildu , RB Leipzig nikada nije ostvario takav transfer: golman će ostati u Belgiji još dvije sezone - tek u ljeto 2024. stiže u Njemačku.

Genk je dobio 10 miliona eura, no iznos se može povećati, ovisno o igračevim nastupima i bonusima. Htjela ga je i Barcelona, ali Leipzig je izašao kao pobjednik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U decembru 2019. je sa samo 17 godina stao na gol Genka u meču grupne faze Lige prvaka protiv Napolija. U Leipzigu će biti nasljednik legendarnog Petera Gulacsija, kojem ugovor s Nijemcima ističe na ljeto 2025. godine.

"Sretan sam što ću se preseliti u RB Leipzig. Klub ima jasnu ideju o nogometu i postao je jedan od najboljih evropskih momčadi posljednjih godina, posebno za mlade igrače. To me inspirira i jedva čekam zaigrati za Leipzig", prenio je Belgijac nakon potpisivanja ugovora s ovim klubom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije